Tillbaka

Kort resumé av helgens tripp till Göteborg:

Shopp…. Nej. Bad? Mat. ”Sov” (haha), Frukost (!), regn…Museum? Slut! (inte berättelsen, men jag…)

Men, eftersom man kan tänka sig att jag kanske vill komma ihåg det här senare, och mitt minne är som bäst 4 sekunder långt just nu, så tänkte jag nog berätta lite mer ändå.

Vi lyckades komma iväg runt lunch på fredagen, sjukt skönt att komma iväg från jobbet lite tidigare när det har varit så mycket (lär få gå in och jobba lite idag däremot, mässan börjar ju på tisdag), Lukas sov i bilen och vaknade lagom till vi kom fram. Checkade in på Scandic Europa – man kan ju inte klaga på att det inte låg centralt, det satt ju för sjutton ihop med nordstan och låg alltså på 5 min gångavstånd från Johan dessutom. Efter lite uppsamling försökte jag intala barnen att om de bara kunde sköta sig och inte gnälla, klaga eller springa iväg (Lukas) när vi gick en timme på stan, så skulle de få bada i hotelpoolen sen. Det gick väl sådär… Med hot, löften och en påse popcorn lyckades vi gå in i typ 4 affärer, max en timme. Hittade i alla fall 2 tröjor, så det kändes helt ok.

”Vill inte” och ”Nej tack” är två uttryck som används flitigt av den här lille herrn. 

Tillbaka på hotellet visade det sig att hotellets pool var iskall, barnen och maken badade ändå, men det blev ganska kort för båda ungarna var typ blå efter en kvart. Nåväl, på med kläder och ner till restaurangen för att möta Johan (min bror). Vi hade bokat ett höspaket där det ingick 2-rätters – maten var ok (förutom barnbuffén som var gräslig), men servicen var urusel… Blev en sådär upplevelse.

Försökte febrilt fota barnen när de klätt sig fint till maten, men det här är typ det bästa fotot jag fick.
Inte helt sant förresten, lyckades ju faktiskt tränga in Lukas i hissen. Kan varit enda stunden på dagen han stod still. 
Tur barnen kan distraheras med lite Nintendo…
Kul att träffa brorsan, även om han nu för tillfället ha en knuttemustasch? Cowboymustasch? 70-talsmustasch? Vad kallar man den? 

Natten blev väl typ ok, Lukas sov mellan oss och Oliver i en extrasäng, men sen blev det ju hotellfrukost – fan vad gott det är! Dessutom hade någon intelligent människa satt upp en barnhörna vid frukosten, så tro det eller ej, men vi fick faktiskt äta i lugn och ro!

Planen var sen att vi skulle åka till Slottskogen och leka och titta på djur, men den utlovade solen hade bytts till ett ihållande dagsregn… Det blev en tripp till Toys’R’us istället… Man kan väl säga så här, Oliver är just nu inne i någon mindre trevlig 6-årstrots, när allt är tråkigt, man kan inte vänta 2 minuter på något och man gnäller hela tiden. Lukas är inne i (haha, som han inte alltid är det) nån överenergisk period, han lyssnar inte för fem öre på vad vi säger och han är inte rädd för att dra iväg utan oss. Kontentan blev ett besök där jag och maken sprang och letade efter Lukas samtidigt som Oliver gick bredvid och gnällde över att han inte fick det, eller det, eller att det var för varmt, kallt, tråkigt, stort, litet…… *pust*

Jag skyller på att min hjärna är lite överarbetad, för när vi gick ut därifrån fick jag idéen att vi skulle gå på Naturhistoriska – har inte varit där sen jag var liten, men då tyckte jag det var roligt minns jag. Vi plockade upp morbror och åkte dit (hade förträngt att den låg i slottskogen med, där det såklart fanns en stor lekpark med. Tror ni Oliver gnällde HELA tiden för att han ville gå ut till den i regnet eller? Nej, svara inte på det…). Det var faktiskt riktigt roligt där, mängder med uppstoppade djur, och så den stora valen med såklart. Jag hade gärna gått där en stund och tittat på allt, men vid det här laget hade Lukas lagt in en ny växel och SPRANG allt vad han kunde över heeeeela muséet, med nån av oss efter sig…

Klart det blev lekparken med, fast vi var inte helt rustade för att det blöta…
Nöjd för en kort stund. 

 Innan vi åkte hem pausade vi hos Johan och gjorde mat, han som inte är van vid det här livet runtomkring sig såg helt färdig ut efter bara ett par timmar… Men å andra sidan var jag det med. PUST! Det är visserligen väldigt roligt att ha med sig barnen, men herrejävlar vad energi de tar just nu…

2 reaktioner på ”Tillbaka

Lämna en kommentar