Gravid vecka 39

Alltså vilken skillnad det är sedan jag fick tiden för snitt bokad, jag är vansinnigt mycket lugnare och har mycket lättare att förhålla mig till när bebisen kommer! Vecka 39 känns både pirrigt och jättekonstigt, för större delen av dagen känner jag mig inte supergravid sådär som jag minns att jag gjorde med de andra. Nu kommer det mest framåt kvällen/eftermiddagen, eller när man ska göra specifika rörelser (som att kliva ur soffan eller bilen, hahahaha), och det är ändå hanterbart liksom.

När du är gravid i vecka 39 så rör sig barnets lungor väldigt907926DB-4174-41BD-9DB0-E5960ADB4ED7 rytmiskt och gör mellan 35-45 andningsrörelser varje minut. Hjärtat och levern laddar upp med näring som bebisen kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Denna uppladdning ska även fungera som en reservdepå de första dygnen innan produktionen av bröstmjölk kommit igång på riktigt.

Fostrets hjärna utvecklas hela tiden och kommer inte att vara färdig förrän barnet är runt två år. Sedan en tid tillbaka så har fingernaglarna vuxit ut, men nu är det tånaglarnas tur att vara färdiga. De har nu vuxit ut och täcker hela tån. (källa babyhjalp.se)

Den här lilla bebisen ligger på både längden och tvären så vitt jag kan avgöra, ibland som en ostbåge tvärs över magen men varje morgon börjas med att jag har ett hårt litet huvud fastkilat i solar plexus – vilket gör att det är stört omöjligt att böja sig framåt typ alls. Men jag tar gärna det, bara du inte vänder dig så snittet blir inställt!

Sova är visst inte nödvändigt nu, för mig alltså, jag fortsätter att ha ganska långa vakenperioder på nätterna och sover utöver det tämligen lätt, vilket gör att jag både känner och ser tröttare och tröttare ut. Den biten lär ju inte bli bättre när bebisen kommit ut heller….

SKULLE förlossningen starta av sig själv innan nästa fredag, så får jag ju åka in och göra ett så kallat akut snitt, men jag tror inte det är så stor risk eftersom jag har gått över med de andra barnen, 10 och 4 dagar om jag inte minns fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s