Vardag med nyföding

Det är så himla skönt att få boa in sig här hemma med Filip och familjen. Nu går i princip hela dagarna åt till att amma, byta blöja och ha en sovande bebis på sig – tur att man har de där två veckorna på sig att vara två föräldrar när man redan har barn, då hinner man ju just ta det lite lugnt ändå.

IMG_3395

Och just lugnt behöver man ju ta det, för att få ordning på amningen, tycker jag. Dels så behöver både jag och Filip lära oss hur vi får amningen att funka bäst och dels så gör det ju för jäkla ont så här i början och då är det skönt att inte känna stress och press från andra håll samtidigt. Men det är svårt att hitta helt rätt med amningen, han är ju så himla liten att det är svårt att få honom att ta ett sådär stort fint tag som man egentligen vill – så det blir lite av en kompromiss där vi hittar nåt som inte gör FÖR ont på mig men som ändå han klarar av liksom. Helst vill han dessutom äta minst en gång i timmen och dessutom i minst en halvtimme i taget…

Mjölkproduktionen verkar i alla fall ha börjat komma i gång – utifrån vad jag kan avgöra i alla fall, bajset har åtminstone börjat se ut som gul keso (ursäkta detaljerna) vilket ska vara en indikation på att han får i sig mjölk. På den andra vägningen som vi gjorde när han var 3 dagar vägde han 2850 g och har alltså bara gått ner 5% av sin vikt – upp till 10% är ok – vilket jag också hoppas är en fingervisning om att han får i sig lite i alla fall.

Förmiddagarna är allra bäst här hemma, då både äter och sover han bäst, och jag får en möjlighet att röra mig runt lite i huset, väldigt skönt när man annars mest sitter still och ammar.

IMG_3415

Han är så liten i sitt babynest…

För min egen del mår jag riktigt bra, nu är det mest amningen som gör ondast, såret på magen är ju såklart ömt och så men gör inte direkt ONT. När jag går och står så använder jag maggördeln jag fick av en kompis, tycker det känns väldigt skönt faktiskt, ska bli kul att se om den hjälper magen att få sin vanliga form lite snabbare med.

Nu vaknade nån och vill ha mat! Det kommer ju förresten bli mest bebisprat här nu ett tag, men det händer ju inte så mycket annat liksom 🙂

IMG_3416

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s