Hur jag planerar en familjesemester

Jag vet inte hur många som tycker det här är intressant, men jag brukar ändå få en hel del nyfikna frågor på hur vi lägger upp en resa när vi ska bila ner till t.ex. Kroatien med 3 (tre!!!) barn, så jag tänkte jag skulle visa hur jag gör. Nu är jag dels ett stort fan av listor, det gör att jag kan slappna av och inte blir så rädd att jag missar något, men det känns extra viktigt att boka boende när man har en väldigt liten människa med sig och vill vara säker på att man har någonstans att sova. Rum finns det gott om, men familjerum växer inte på träd…

Själva boendet i Kroatien bokade jag för en gångs skull redan innan jul, jag bokar genom Novasol för det tycker jag funkar bäst. Det blir ett eget hus med egen pool, där vi nu för första gången någonsin återvänder till ett tidigare boende.

Nu i helgen har jag suttit och lagt upp själva resan dit och hem. Det är totalt sett ca 21 timmars resväg, så man måste dela upp det hela lite smart. Jag börjar med att göra en karta via google maps som jag sedan sparar ner på mitt eget google. Det kan se ut ungefär så här:

karta.jpg

Under tiden jag sätter ihop den så kollar jag också så restiderna blir ungefär som jag tänkt mig, första dagen åker vi riktigt tidigt, runt 03:00, för att kunna avverka en extra lång (och tråkig) bit direkt. Första dagen brukar jag lägga ca 10 h bilresa sammanlagt, de andra två dagarna blir det ungefär 6 h vardera – förutsatt att det flyter på som planerat. Då kan vi ta resan i två stycken 3h pass och ta en längre paus mitt på dagen när vi kan springa runt med barnen som behöver röra sig. Sen blir det ju väldigt… intressant, att se hur det går att bila med Filip, han kommer ju bara vara 1 år och 3-4 månader och sover sällan länge i bilen som det är nu. Men det får gå, på något sätt.

När jag planerat in sträckan så sätter jag mig med ett dokument och med Links und Rechts och börjar leta lämpliga Gasthaus runt de planerade stoppen. Jag letar efter de som har familjerum eller 4-bäddsrum och försöker hålla mig till de som kostar ca 120€ per natt inklusive frukost. Det går oftast hyfsat enkelt. Ett tips om du sover på gasthaus en söndag är att dubbelkolla så deras restaurang har öppet då! I mitt dokument sammanställer jag sedan en översikt, som ser ut ungefär så här:

reseplanering

Där antecknar jag hotelladresser, om rummet är bokat och vilka datum det gäller. Det sistnämnda får man hålla tungan rätt i mun för ibland känner jag, det är lätt att tänka fel här. Jag skriver in vilka priser jag får med, så jag kan planera en ungefärlig budget. Mycket planerande, men också väldigt roligt!

Frågor på det?

4 reaktioner på ”Hur jag planerar en familjesemester

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s