Det där med vaccin

Fan vad jag hatar när det finns vaccin men som inte ingår i allmänna vaccinationsprogrammet. Dels blir det dyrt men dessutom måste man själv försöka fatta ett aktivt beslut om huruvida man ska ta (och ge sina barn) vaccinet. Det jag pratar om nu är såklart fästingvaccin (TBE), precis som alla överallt pratar om känns det som?

Vi försöker ju ta oss ut i skogen så ofta vi nu kommer åt, hela familjen, och jag siktar väl inte direkt på mindre sådan tid för oss (vi ska ju ut i dag tex). Samtidigt har vi inte direkt haft några (en hjortlusfluga och ett fästing) fästingbett tidigare, men å andra sidan var det ju bara för ett par år sedan vi började vara i skogen. Så, nu har vi väl fattat beslutet att vi SKA vaccinera oss hela familjen, har tid i morgon, men jag känner ändå inte att det är HELT självklart att det är rätt val? Hur resonerar ni? Kan inte bara nån riktigt insatt säga med 100% säkerhet vad som är rätt val?

7599f-img_0852

4 reaktioner på ”Det där med vaccin

  1. Vi ska vaccinera oss för första gången i år. Jag är uppvuxen med katt (och rådjur inpå knuten) och då blir det gärna många fästingar, men på västkusten är det ju oftast hyfsat safe. Däremot nu är vi mycket i Östergötland och särskilt Rimforsa, och just i Rimforsa har de haft fall av TBE för inte så länge sedan så då blev jag nojig. Och mamma har tjatat på mig, TBE är ju riktigt otäckt alltså… Så för oss kändes det ganska självklart.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar