Filip 1½ år!

Sedan han började gå själv så har han blivit så stor! Sedan han släppte taget för typ en månad sedan så har det gått superfort, nu småspringer han redan fram i den där extremt söta småbarnsstilen där man liksom guppar upp och ner. Han går och går, det är inte så noga om någon följer med, får jag bara gå dit jag vill blir det bra! Att få honom dit VI vill är inte alltid så enkelt längre, han är nästan för självständig för sitt eget bästa, men jag tänker att är han så trygg i sig själv redan nu så måste vi ju gjort nåt rätt. 🙂

IMG_8731

Ja, jag är partisk, men han måste vara det sötaste barnet i världen…. ❤

Han är också världens charmigaste 1½ åring, han pratar med oss, pussas (äntligen, som jag längtat!!!), gosar när han är trött och busar i mängder däremellan. Bilar är det roligaste han vet, både att titta på riktiga och att leka med leksaksbilar. Nu börjar han bli så stor att han tycker det är kul att gå och plocka med köksprylar med, tror det blir klockrent med ett IKEA-kök till honom i julklapp (leksaksvarianten då, hahaha).

IMG_8754

Ni ser buset i blicken va?

IMG_8756

Kan minsann göra sig till som bara den, både låtsasskratta som här och låtsasgråta.

För att vara så liten är han ofta otroligt enkel att ha att göra med ändå, han är mestadels nöjd och kan underhålla sig själv ganska bra i långa stunder – om man står ut med att allt han leker med ligger utspritt på golvet 3 sekunder senare bara. I fredags hade han barnvakt (grannens tös) för första gången och det gick superbra – i och med att han är så smidig att ha att göra med. Han äter nästan allt, förutom fisk av någon anledning, och nästan alltid samma mat som vi äter. Bordskicket är gott för sin ålder, oftast äts det med händerna men ibland funkar det en stund med sked med.

IMG_8793

Mycket kärlek mellan brorsorna! Oliver tar gärna med Filip på en promenad till lekparken en stund, guld värt när man måste tex laga mat, och han gör det helt självmant så han gillar det verkligen!

IMG_8715

Lukas vill gärna gosa, kanske lite mer än Filip har tålamod till alltid, men även här är kärleken stor. 

I helgen har vi hunnit med en helt underbar utflykt utmed Västanåleden (bilderna är därifrån), lovar att skriva mer om den, men vi har även hunnit byta rum på alla 3 pojkarna. Istället för att tapetsera om i allas rum så har vi flyttat Oliver till Filips neutrala rum, Lukas till Olivers Starwars-rum och Filip har nu fått Lukas rum med Blixten McQueen. Hängde ni med? Det har verkligen tagit hela helgen och vi har slitit som djur, men nu känns det rätt bra att Filip fick sitt ”nya” rum till 1½-årsdagen! Ska försöka fota lite, följer ni på instagram så har ni sett bilder från kaoset i insta-stories… INTE smidigt.

Tyvärr har vår lille plutt fått en ordentlig förkylning nu, så i dag har näsan runnit som en kran. Bara lite feber, som tur är, så jag hoppas att det går över snabbt. Nu ska jag gå och lägga mig för efter den här helgen är jag helt slut!

IMG_8770

Söt och smutsig, precis som det ska vara när man är ute på utflykt i skogen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s