Så var är jag någonstans?

När jag träffar gamla kollegor och kompisar så får jag nästan alltid frågan ”var är du nu någonstans och jobbar”. Om man tillhör entreprenad så har man ju som regel ett och samma bygge under en ganska lång tid (1-2 år) och då ”är man ju någonstans”, men jag går ju som projektledare på byggservice och det fungerar lite annorlunda, så jag tänkte förklara lite vad det är jag gör just nu. Det här skiljer förstås såklart en massa mellan olika företag och bara olika perioder, men ni får ett utdrag ur mitt jobb just nu.

Kan ju förklara först lite vad för slags jobb vi gör på byggservice, eftersom jag har flest bekanta utanför byggbranschen ändå. På byggservice kan vi tex ha serviceavtal med en stor bostadsförening som exempelvis Riksbyggen, eller kommunen. Då kan det bli allt från små jobb som att byta en dörr, eller slå upp en gipsvägg, men det kan också bli stora jobb som att byta 2000 fönster, takbyte eller stora kontorsrenoveringar. Sen finns det ju allt däremellan med!

Jag har just nu tre projekt som jag håller ordning på, det ena är en utbyggnad av en lokal i huskvarna, där bygger vi ungefär som en tom lagerlokal som ska anslutas till befintlig verksamhet. Projekt nummer två är att renovera kontorslokaler åt en fastighetsägare inne i centrum, som ska ha in nya hyresgäster med lite olika behov och önskemål. En del av våningen har vi rivit nästan till grunden och byggt om och nu är vi inne på andra sidan av lokalen där det inte är riktigt så stora ingrepp.

Första etappen är redan klar för överlämning i stan.

Mitt tredje projekt är ett projekt jag verkligen tycker är roligt och ser fram emot att jobba mer med, för här har jag varit med precis från början och det är både roligare och enklare när man är insatt från start. Det är huset där Brasseri Park och Smålandska kolonin finns, fast faktiskt är vi nu i dagsläget inte inne i någon av de lokalerna och jobbar, utan vi är i en annan del av den huskroppen och jobbar. Som första uppgift så håller vi på och totalrenoverar ett gammalt och väldigt sunkigt omklädningsrum som de på restaurangen använt, vi har rivit ner till betongväggarna och påbörjar i veckan arbetet med att bygga upp nytt. Så kul, för det kommer bli en sån löjligt stor skillnad!

En fasad som sett sina bästa dagar, men snart blir den fräsch igenx

Sen efter semestern så kommer vi göra fasad-, fönster- och takbyte på den huskroppen där det nu är studentlägenheter i. Har ni någon gång varit på innergården på Brasseriet så är det det huset som är ”på andra sidan” innergården som ska renoveras. Även här kommer det bli otroligt stor skillnad, och det är dessutom tre moment som jag aldrig jobbat med hittills, så det blir en utmaning att få ihop allt och inte missa något i processen. Förhoppningsvis blir det även mer arbeten för oss i den här fastigheten framåt sen, så vi kan jobba lite med insidan med.

Så det är lite det jag sysslar med just nu för stunden. Frågor på det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s