Varannan dag

Nu i dag har vi fått en riktig försmak på det allra bästa med att ha hund, och det har känts riktigt bra!

Jag har ju haft skola på distans hemifrån, så på lunchen tog jag och maken ut henne på en promenad på hallby-leden. (En liten bit, hon är ju bara valp). Med sele och långt flexikoppel kan hon springa ner fritt, utan att vi tappar kontrollen på henne när vi möter någon till exempel. Riktigt roligt! Sen har hon vilat hyfsat och bara haft nåt spatt-ryck så vi har kunnat jobba och plugga rätt bra.

När det är så här skönt väder ute får hon ligga ute på altanen om hon vill med. Dessutom kan vi rasta henne utan koppel i trädgården eftersom den redan är inhägnad pga våra höns!

Bäst av allt var dock när jag och Oliver kom hem efter lite handling och hon var superfin och lugn, så mycket mer avslappnat än när hon blir så glad att hon hoppar och biter överallt! Nu ligger hon bredvid mig i soffan och vi har det precis sådär mysigt som jag längtade efter, och även om jag vet att det säkert kommer bli en asjobbig dag i morgon så njuter jag av lugnet nu. Det verkar just vara varannan dag som är riktigt jobbig, bättre än varje dag men ändå jobbigt.

Den lilla damen är förresten lite svårflörtad med maten dessvärre, jag tänkte att hon skulle få både färsk- och torrfoder men såklart tappade hon ALLT intresse för sitt torrfoder, även om vi tagit bort det färska ett par dagar. Nu gav vi upp lite och gav henne färsk mat igen, och det slukade hon självklart på typ tre sekunder… 🙄 Vi får väl se lite hur vi gör, det blir ju både dyrt och bökigt med bara färskt. Vi har testat att blanda torrt och färskt, att blötlägga torrfoder i både varmt och kallt vatten, men inget duger för lilla madame. Nån som har tips?

Hennes små öron alltså
Gäller att passa på att fota när hon är still!

5 reaktioner på ”Varannan dag

 1. Smaksätt torrfodret med något som hon tycker verkar spännande, samt blöt upp och låt det stå, det gillade vår hund. Rådfråga med uppfödaren vad man kan smaksätta med så det inte skär sig mot magen, eller rådfråga på djuraffären, För färskfoder blir ju jättedyrt som du säger. KOka upp exepelvis vatten med någon smaksätting och häll över som blötläggning kanske kan smaka. Grisöra gillar ju hundar, kanske koka upp tillsammans med ett gtisöra sedan häller du vatten över, ja nu tänker jag lite fritt. Eller något annat. Det man ska passa sig för är ju salt, så därför tänkte jag att man kan rådfråga. För smular ni bara över ex faukorv eller så över så slickar den säkert bara i sig det och hoppar matten. Men blöts det upp så pass att det blirmukare som färskfodret kan det kanske falla i smaken om det smakar annorlunda. Det kan ju också vara så att just torrfodret inte funkar just med den sorten. Vad ger ni för foder? Det kan ju vara en smaken som absolut inte tilltalar, det är inget ovanligt. Det finns även bra recept på färskmt till hund man kan göra själv, det gjorde en kompis till mig de första åren till sin hund, men för mig tyckte jag det var för överambitöst, samt för mycket tid. Vilket foder ger ni och är det uppfödaren som krävt det så?https://www.bozita.se/hundfoder/valpfoder/?gclid=EAIaIQobChMIruiO6sGJ7wIVGWIYCh3GLQdNEAAYAiAAEgJZBPD_BwE Detta foder tycker jag lät väldigt bra faktiskt

  Gillad av 1 person

 2. Detta helfoder, med vetefritt recept, är naturligt optimerat för valpar, unga växande hundar samt dräktiga och digivande tikar. Fodrets små anpassade bitar gör att övergången från mjölk till torrfoder blir lättare för valpen.

  Bozita Robur Mother & Puppy innehåller förstklassiga råvaror som ger goda förutsättningar för valpens uppväxt – näringsrikt protein från ägg för extra smak och färsk svensk kyckling med hög smältbarhet.

  Just den texten känns som det är det er vovve behöver, att lära sig tycka om torrfodret, såg att de skrev att de har smakgaranti med
  https://www.bozita.se/swedish-natural-quality/smakgaranti/

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s