TGIM

Hua, den här veckans nätter har inte varit roliga… Trots det tror jag varken det beror på att vi bytt säng eller att han glömt bort nappen, han är helt enkelt inne i en sån period nu. Andra barn verkar ju bli ledsna eller rädda på nätterna ibland, men Lukas blir istället tvärarg. Så arg att han gallskriker rakt ut och försöker slå/sparka/putta på den som kommer för att trösta… Taktiken vi kommit fram till funkar bäst är helt enkelt att sitta en liten bit ifrån honom, och ungefär varannan minut vända sig mot honom och fråga om han vill komma upp i famnen. Det kan resultera i ännu mer ilska ett antal gånger, tills det helt plötsligt funkar, han blir tvärtyst och kryper upp i famnen… De flesta nätterna har han slutat i min säng den här veckan, helst liggandes PÅ mig. Inte för att det gör honom mindre arg eller så, men jag slipper i alla fall springa upp hela tiden utan kan ligga bredvid istället.

Nåväl, det ska ju höra till den här 2-årsfasen det med…. Förutom natt-utbrotten så har han oxå ett extremt växlande humör på dagarna, från hur go och trevlig som helst till att vara galet arg! Det är inte lätt för nån här i huset, och inte för honom själv heller. Det blir ju inte heller mindre påfrestande av att man inte får sova på nätterna såklart….

På förmiddagen idag var vi i alla fall i Stadsparken, det gick väl sisådär, ett gäng utbrott och Oliver lyckades slå sig flera gånger. Verkar inte vara vår dag i dag helt enkelt….

Fascinerande att man kan växla från att vara superglad till superarg på 2 sekunder… 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s