Att hitta nya marker

Nu när vi ändå är hemma och det dessutom till slut blivit lite vettigt väder så passar vi på att släppa ut hönorna i trädgården. Jättemysigt med lite sällskap när man går runt och påtar lite, och de tycker ju det är skönt att få lite större marker att röra sig på, det märks.

Häromdagen ”hittade” de dessutom vårt lilla trädgårdsland, och det är med STOR förtjusning damerna går runt här och sprätter, sandbadar och pickar! Det kuttras och och pips med stor förtjusning! En av hönorna har nu dessutom börjat LÅTA som en höna med, och piper inte bara som en kyckling, utan det kommer ett och annat litet kackel med, oerhört charmerande 🙂

Rabarberbladen är populära att både gömma sig under och att äta av tydligen. 

Roligast är ändå att se hur kul Oliver tycker att det är med hönorna, varje morgon kommer han nu färdigpåklädd redan ca 6:30 utan att vi ens väckt honom och vill gå ut och släppa ut och mata hönorna. Likadant när han kommer hem, alldeles självmant och utan någon form av tvång, tror det är jättebra att ge barnen möjligheten att få ta ansvar för djur i någon grad.

Nu väntar vi bara på att de ska bli stora nog att lägga ägg, förhoppningsvis kommer det några innan det bli vinter!

Skönt med en VAB dag när det är så pass varmt och skönt att man kan vara ute i friska luften en stund ändå. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s