Kycklingar!

Till slut fick vi ”ge upp” och ta en delleverans av kycklingar, de andra har helt enkelt inte klarat sig i kylan som varit. så i går kväll åkte jag och Lukas och hämtade två små sötnosar! Lukas var oerhört stolt över att få följa med och hämta dem, han hade kartongen med dem i knäet och kikade hela tiden in på dem, väldigt sött!

De fann sig väldigt fort tillrätta, och har inte känts rädda eller oroliga – framförallt inte när man plockar upp dem (de pep mycket mer när vi lade tillbaka dem i buren igen). Efter att barnen lagt sig så satt jag med dem i knäet en stund, och de borrade in sig i min tröja och somnade. Jag dog lite…

Små ullknyten är det, de har nu en värmelampa över sig, och en liten handduk att kura ihop sig under (de verkar ju vilja krypa in under nåt för att sova, de är ju vana att ha en hel höna över sig). Till mat får de kokt, hackad äggula och kycklingfoder, både torrt och uppblött. Vatten att dricka med, såklart… Vi har hämtat samma ras som sist – dvärgkochin – eftersom vi tyckte de passade oss bra. De är sociala och snälla höns i ministorlek helt enkelt. Vi TROR att det är en hanne och en hona vi fått, vi kommer ju ta fler kycklingar än vi kommer behålla hönor eftersom en hel del blir tuppar – och de måste vi lämna tillbaka.

Nu ska de klara sig själva, men Oliver kommer gå hem tidigt från skolan för att ta hand om dem lite – eller snarare gosa med dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s