Vandra på Visingsö

I det helt fantastiska vädret som var idag, packade vi ihop hela familjen i bilen och åkte till Visingsö för en dag. Eller tja, bilen fick inte följa med över. Det finns ett par olika vandringsleder på Visingsö, nån på ca 3 km, någon på 6 km och så den vi gick idag (den gröna) på 7,5 km.

Finns mycket att titta på, från spindlar till grodyngel!

Det är ganska långt att gå för en liten snart-6-åring, men det blev ju lite extra pauser med fika (pannkakor med nutella i, tack Kristin) och en längre paus med grillning av korv och quesadillas. Gott och smidigt! Lite dåligt med grillplatser runt lederna just, men på den stora gräsplätten vid borgen finns det ordentliga sådana – dock såg vi inte det förrän efter vi pausat en halv kilometer därifrån ungefär, vid en mindre, lite provisorisk grillplats. Men det var mysigt det med!

Helt oerhört vad fort all grönska har slagit ut nu, från bara ett par dagar tillbaka så är det enorm skillnad! En massa fina blommor såg vi med, för att inte tala om hur extremt mycket fåglar vi hörde kvittra, helt galet!

Idag var det ganska lugnt på Visingsö, men i morgon ska det visst vara någon stor familjedag där med en massa aktiviteter för barnen, ett bra utflyktsmål om man har tråkigt i solen! Själva ska jag och Oliver spendera dagen på Junespelen – en friidrottstävling på Råslätt, första ute för säsongen och man kan väl inte önska bättre väder…

En näve nötter gör att små ben orkar gå en stund till, OLW har en supergod mix med jordnötter, cashewnötter och torkade bär. 

Tyckte först det här var vitsippor, men det var det ju inte. Någon som vet?
Alltså kolla in grillplatsen. Här var vi helt själva, och hade en fantastisk utsikt över Vättern och Gränna. 
Ett grillgaller med utfällbara ”ben” var ju grymt smidigt, tror jag köpte det här på Claes Ohlson. 
Min lilla ”tandlöse”, med en jätteglugg. Hur sött som helst. 

Hemma trivs kycklingarna bra, de får vara med oss så gott det går lite kortare stunder, och är i alla fall inte rädda av sig även om de kanske inte heller springer fram självmant än. De somnar gärna på någons axel, eller inkrupen under nån tröj-flik. Mycket sött!

 Alltså den här familjen… ❤

2 reaktioner på ”Vandra på Visingsö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s