Friday Things

Det är så makalöst vacker ute nu! Älskar den krispiga luften, den klara himlen och de vackra färgerna! Fast nu behöver det kanske inte mörkna tidigare på kvällarna va?? Fredag är det med, och så klart måste vi kolla in veckans länkar.

  • Jag tror inte att någon missade att det var Kanelbullens dag i veckan va? Själv tycker jag att kanelbullen är lite tråkig, och väljer den sällan, MEN om den är rykande varm och nybakad då slår den faktiskt mycket! På nätet har det vimlat av kanelbulleinspirerade recept, av princip tycker jag väl att vill man äta en kanelbulle ska man äta en kanelbulle och inte göra någon ”låtsas” variant som är nyttig, men alla är vi olika. Vill man ha ett snabbt recept på något som smakar kanelbulle så ser den här kanelbullekakan riktigt god ut, annars kan man titta in på Catarinas blogg och baka en riktig cafébulle.
  • Nu när kylan börjar smyga sig på så vill man ju ha en annan slags mat än under sommarhalvåret. Hannas Butternutsoppa med ingefära ser både god, värmande och smidig ut, perfekt när tiden inte räcker till en eftermiddag.

pumpasoppa_1

  • Den här veckan har jag visst fastnat i alla söta goda recept verkar det som, fast det är i ärlighetens namn grymt sällan jag bakar hemma (då äter jag ju upp det direkt liksom). Men jag känner att jag borde göra nåt gott och stoppa in i frysen för när man får lite besök, och då tror jag det får bli den här mjuka äppelkakan.
  • För många, många år sedan så var jag med min familj (alltså mina föräldrar) på en kryssning i medelhavet, nån sista-minuten. Förutom att det var heeelt fantastisk mat så fick jag även göra min bekant med brödpudding, och har sedan dess varit smått besatt i detta – även om jag bara försökt göra det en enda gång på all denna tid. Nu hittade jag faktiskt ett recept som såg väldigt likt ut den vi åt då, så snart måste jag testa igen!
  • Eftersom det nu blir kyligt så tycker jag också att man helt klart kan ta en varm drink (utan alkohol då om man nu är gravid) som veckans drinktips. Vad sägs om en Bourbon Chai Caramel Milkshake? Eller ja varm och varm, men det är ju varm karamellsås i…

bourbon-chai-caramel-i-howsweeteats-com-5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s