Slutet gott…eller?

Via Annelie fick jag tips om en sida med worksheets eller mallar att använda sig av när man funderar runt sitt skrivande. Tex hittade jag en mall som rörde hur boken ska sluta och insåg då att jag inte vet?!?

Frågan är nu då, behöver jag veta redan nu exakt hur boken ska sluta? Hittills har det ju faktiskt hänt saker som jag inte alls hade planerat från början och jag är inte helt säker på vart berättelsen kommer ta mig i slutändan. Det var liiiite lättare att svara på frågan vilken känsla man vill lämna läsaren med, jag vill nog att den som läser ska känna att allt inte är svart eller vitt och att det blir någon slags tankevurpa. Om det sedan ska bli ett ”slutet gott”-slut eller raka motsatsen, det vet jag inte än. Jag är lite allergisk mot de mest positiva sluten, samtidigt som ett alltför negativt slut kan vara nästan plågsamt (typ som när man ser på Game of Thrones och någon av ens favoritkaraktärer DÖR? Det är fan inte schysst!).

bokslut

När jag bläddrar igenom de worksheets jag hittar så inser jag att det är en massa saker jag inte aktivt funderat på innan, men hittills har det funkat väldigt bra att skriva sammanhängande ändå. Men kanske att man ändå behöver göra vissa saker klart för sig? Eller ska jag fortsätta att bara låta historien berätta sig själv?

Kort sagt, hur ska det här sluta….

 

2 reaktioner på ”Slutet gott…eller?

  1. Åh tack för länk! 🙂

    Jag tror det kan vara bra att ha mallarna som stöd OM DET KNIPER. Dvs, känner du inget behov av att sätta dig in i vissa saker nu så skriv på bara. Det första man skriver blir ju ett råmanus som man sedan måste redigera, och då tror jag mallarna kan komma väl till pass.

    Jag tror inte det är viktigt att du vet slutet från början. Skriv på bara och se var du landar! Jag har en aning om hur mitt slut kommer bli, men inte exakt i detalj. Känslan ska dock vara liknande den du beskriver – en tankevurpa om att allt inte är svart eller vitt. Såna böcker gillar jag själv, då tar man med sig något efter man läst ut boken också!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s