Muurikka wok med kyckling

Nä nu tar vi en paus från semesterinläggen för lite recept tror jag! Ända sen vi fick äta mat lagad på en Muurikka när vi var nere i Skåne lite tidigare i somras, har vi varit så grymt sugna på en. När vi nu fick några enstaka slantar över i semesterkassan så slog vi till och beställde en (78 cm tog vi), och den har vi nu hunnit testa två gånger – igår blev det ute-köttfärssås (to die for) och idag blev det:

Jag och maken tog revben istället för kyckling, de grillade vi på den vanliga grillen. Det är inte lätt att äta revben när man
inte har några framtänder, och Oliver gillar kycklingen bättre. 

Muurikka wok med kyckling, 4 portioner

Kyckling
750 g Kycklingfilé i bitar
marinad
kryddor

Lägg kycklingen i gillmarinad (köpt eller hemgjord) i minst en timme innan tillagningen. Hetta upp Muurikkan (eller stekpannan, eller grillen) och lägg på kycklingbitarna. Stek till de har en fin yta och är nästan genomfärdiga – putta sedan upp dem på de svalare kanterna på Muurikkan.Grönsakswok
½ vitkålshuvud (inte för stort), strimlat
½ purjolök i bitar
1 vitlök, hackad
2 paprikor i bitar
1 ask sockerärtor
champinjoner efter önskad mängd, skurna i fjärdedelar

När du flyttat undan kycklingen så häller du på lite till olja på Muurikkan och lägger sedan i hela grönsaksblandningen. Salta och peppra, och stek på hög värme i ett par minuter – vi vill att kålen mjuknar lite men att sockerärtorna ändå är lite krispiga!

Nu kan man ju välja precis vilka grönsaker man vill till woken, det här var bara det jag valde denna gången. Muurikkan ger en grym stekyta och påminner lite om hur man använder stekbord på restauranger (ni har säkert sett hur de gör när man är på ett sånt där asiatiskt wookställe). Dessutom blir det också på något sätt en ”utomhussmak” på maten – OCH man slipper allt stekos inne! Win-win!

I morgon lovar jag er receptet från min kompis, på den fantastiska lins-salladen som är med på översta bilden! Jag är heeeeelt fast på det receptet, grymt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s