Palak Paneer på Muurikka

Det här var en riktigt bra Muurikka rätt (eller nån annan stekhäll för den delen). Förbereder man allt innan, vilket man måste på en stekhäll, så har du hela rätten klar på 10 minuter på Muurikkan och den är dessutom väldigt enkel att göra till många – upp till en 10-12 pers eller så skulle nog absolut inte vara några problem. Det här receptet ger 4 rejäla portioner (när vi två vuxna och två barn ätit blev det ändå en rejäl portion över till matlådan). Man kan också välja om man vill göra den helt vegetarisk – då tar man bara mer halloumi, eller med bara kyckling.
IMG_4044
IMG_4054

Palak Paneer, 4 portioner

3 hackade schalottenlökar
1 finhackad solovitlök eller 3-4 klyftor vanlig
½ finhackad chili
3 msk tomatpuré
2 msk garam masala + 1-2 msk till rubb till kycklingen
olivolja

2 burkar krossade tomater
2 msk riven färsk ingefära
1 ask halverade cocktailtomater
2 dl vitt vin
2 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
200 g färsk bladspenat (1 stor påse)
200 g halloumi (1 pkt)
2 kycklingfiléer eller kycklingdelar i bitar
ev. lite vatten

Börja med att massera in garam masala i kycklingen och låt den stå en stund. Hacka all lök, se till att ha vinflaskan öppen och ta fram allt så du har det till hands vid Muurikkan, annars får man springa som en tok och hämta saker (jag vet, tro mig).

Fräs sedan lök, garam masala, tomatpuré och chili ett par minuter. Häll på krossad tomat, ingefära, vin, grönsaksbuljong samt grädde och låt det puttra ihop. Stek samtidigt kycklingen och halloumin på kanterna på stekhällen, så de får fin färg (och så kycklingen blir färdig). När allt är klart så vänder du ihop allt, tillsätter bladspenaten och späder ev. med lite vatten om det behövs. Värm lite Naan eller Chapatibröd på kanterna på stekhällen och servera med kokt ris. Sååå gott och gick även hem hos barnen!

IMG_4036IMG_4033IMG_4032 copy
IMG_4047

2 reaktioner på ”Palak Paneer på Muurikka

  1. Pingback: Dagsutflykter | godatankar.com

  2. Pingback: Veckans mat | godatankar.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s