Gerbiler / ökenråttor

I onsdags hämtade jag de tre små ökenråttor som Oliver fick i födelsedagspresent, alla bor hos Oliver men jag och Lukas har också del i varsin liten krabat. Väldigt små och söta är de! Vi köpte från en uppfödare runt Hjo, så de är handtama, orädda och väldigt nyfikna – mycket roligare än om det är små skrämda saker från nån djuraffär (gick inte ens att köpa från djuraffär). Låt mig presentera…

…Leo – Olivers ökenråtta. Färg Dark eyed Honey. Den mest aktiva av dem!

Kanel – Min ökenråtta. Färg Agouti (naturfärgad). Lugnast av dem.

Sötis – Lukas ökenråtta. Färg Blå. Skyggast av de tre.

Bra med ökenråttor är att de inte är nattaktiva djur, de är aktiva i perioder hela dygnet i stället och går bra att leka med nästan när som helst. De här små har inte ens visat en antydan till att nafsa heller, de är snabba, små och makalöst söta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s