Blåbärstry och tomatomsorg

I går var jag på bomässan – eller egentligen nästan bara på trädgårdsmässan och delikatessmässan. Handlade efter mycket funderande både lite sättpotatis (Connect och Minerva) och tre olika sorters blåbärstry. Den senare har jag hört gott om från en gammal kollega och var rätt nyfiken på, men jäklans vilka buskar det tydligen ska bli? Uppemot 180 cm höga! Ska bara planera ut någonstans att göra av dem med, det börjar bli svårt att få ihop trädgården med både plats för gräsklippare att köra, barn att springa och en stor studsmatta – förutom alla land vi redan har. Men det är ett kärt problem!

Bild lånad från Sara Bäckmo.

Potatisen ska jag nog förgro till nästa helg, måste hinna få hit jord till det tilltänkta potatislandet sen innan de gror allt för mycket, och kommunen levererar tidigast vecka 16… Blåbärstryt (blåbärstryna?) får nog stå i kruka lite till.

Hade sån skön odlingsfeeling när jag kom hem att jag planterade om lite tomater och blommor som fått övervintra i garaget. Har flera hortensior som redan är tämligen på gång, och ett par hibiskus jag trooor har klarat sig. Det var en liten besvikelse att det inte såldes tomater på mässan i år, köpte ju mina där förra året, men å andra sidan har jag ju en ganska bra laddning på gång i garaget.

De ser lite slokande ut precis när man planterar om dem.
Snart ska denna hyllan med växtbelysning få flytta ut i uterummet tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s