De lever!!

Jo men jag planterade ju ut tomaterna för två veckor sedan, på friland i zon 4. Visserligen i skyddat söderläge, men sedan dess har ju natt-temperaturen varit nere på nollan och vänt, inte direkt det tomater trivs i. Men hörni, de lever! Jag virade runt väv och plast runt ställningen, fast det var ju ändå inget skydd uppåt, men ihop med täckodling så har de inte bara överlevt utan de har dessutom börjat producera tomater!

Så här ser det ut nu och troligen ett par dagar till…
Kolla här! Inte stor än, men ändå! Promyk heter sorten här.
Och här kommer det som ska bli en plommon-tomat.

Förutom dessa två höga sorter så har jag en busktomat som heter Ace och som ser fantastiskt fin ut, samt en liten kruktomat som heter Tigerette som oxå börjat få tomater. I uterummet växer dessutom gott om dessa:

Chili!! Jag som ALDRIG lyckats med chili innan, det känns grymt kul!

Något som däremot INTE lever så är det min majs, den har inte alls klarat kylan så nu har jag försått en ny omgång som ska sättas ut om två veckor, när det förhoppningsvis är varmare.

På friland har jag dessutom sått lite sommarblommor här och var, när jag fått feeling.

Och i dag har jag förmodligen haft ihjäl mina gurkor genom att plantera ut dem, visserligen med täckodling och skydd, men vi får väl se. De trivdes inte så bra inne i uterummet så jag var tvungen att chansa…

2 reaktioner på ”De lever!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s