Digital suröl är ändå äcklig

Det var ju fantastiskt härligt att få se solen lite igår, den är nog banne mig ändå den enskilda sak som påverkar mitt humör mest (förutom familjen). Men, vi var himla trötta efter en kass natt med Filip, så vi tog oss inte ut någonstans utan grejade lite i trädgården och pillade upp utebelysning. Känns tidigt, men det är ju så deprimerande mörkt ute hela tiden.

En solig höstdag alltså… fast denna bilden är från förra helgens utflykt.

På kvällen körde vi digital ölprovning en gammal kompis anordnat – eller ölprovning kanske är liiiite missvisande, om man tänker sig folk som känner toner av knäck och tjära i aromen och som på något sätt rangordnar och betygsätter ölen. Vi hade helt enkelt köpt 5 olika öl som ”värden” bestämt, och plockat fram lite tilltugg till enligt systembolagets rekommendationer. Lagom ambitionsnivå! Min bedömning av kvällens öl var ungefär såhär:

  • Stigbergets pilsner – hej, den här var en himla god pilsner, lite mer fyllig i smaken än de brukar vara, och inte särskilt besk. En höjdare!
  • Wisby Weisse – älskar ju veteöl så den här ligger ju redan under favoritlistan
  • Lusse Lelle – nej så jävla äckligt det är med suröl??? Kunde inte dricka mer än 3 klunkar…
  • Amazing Haze (IPA) – måste säga att det var en av de bättre IPA jag testat, är inte något fan av IPA, men den här var inte så besk och överblommig.
  • Limhamns mörk lager – lite sötare och god, jag som gillar sötma i tex veteöl gillade denna med. Fast man kan inte dricka så mycket av den, det blir lite tungt.

Så ni ser ju – en väldigt professionell testning 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s