Ingen skitsak

Nej men, det kunde jag väl räknat ut att om jag skriver att det bara är positiva överraskningar med huset så kommer det såklart dyka upp nåt. Och det gjorde det, via ett brev på posten i fredags där vi fick resultaten av vattenprovet på vår brunn.

”Otjänligt vatten” stod det.

Närmare bestämt är det en för hög halt av Koliforma bakterier som ställer till det. Det kommer sig troligen och oftast av ett brunnslock eller en brunnskonstruktion som inte är helt tät och där då växtlighet, småkryp och insekter kan ta sig in och förorena vattnet. Dessa bakterier kan ge magproblem, så nu kan vi inte dricka av vattnet och måste koka det i två minuter för att döda bakterier. Smidigt…

Första steget är att via mäklaren få besked om vems ansvaret är, de förra ägarna har ju angett att det inte var problem med vattnet så frågan BORDE bli deras, men vi får väl se vad juristerna tolkar det som på mäklarbyrån. I vilket fall så måste vi ju göra något av saken, men jag vill ju liksom gärna veta först vems ansvaret är.

Det är en hel del saker att lära sig, här på landet. Eget vatten och avlopp, vad gör man om strömmen går och lite sånt. Det hör ju till att ha egen brunn, men det är ju skönt om den inte gör en magsjuk…

Nåväl, vi reder väl ut det här, men lite bökigt är det ju såklart. Brunnen vi har nu är ju grävd – skulle det bli aktuellt att göra nån större åtgärd så känns det mer rimligt att göra en borrad brunn kan jag känna. Men som sagt, vi får väl se. Har nån tips på bra firmor för att göra/underhålla/reparera brunnar här runt Ölmstad så tar jag gärna emot tips på det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s