Fjäderfäfunderingar

Alltså, det händer något här. Hela jag liksom bubblar med massor av saker jag vill göra (hurra att lusten att göra saker är tillbaka!), mestadels kopplat till att det TYP snart är vår. Eller ja alltså, det är i alla fall inte längre bort än att man kan börja fundera på sånt man vill göra när det är dags. För det är just det det handlar om – en massa saker jag VILL göra bara för jag tycker det är roligt, det finns några saker som står på måste-listan för året men de är inte så många. Och nej, jag kommer inte göra ALLT jag drömmer om, inte just nu och på en gång, bara så vi har det klart för oss.

Just nu drömmer jag som jag tidigare nämnt om ett tunnelväxthus, om vårens sådder och planteringar och nyfikna funderingar på vad det är vi faktiskt HAR i trädgården. Har tex hittat flera, relativt nyplanterade träd som jag inte riktigt vet vad det är. ETT hade kvar lappen, det var körsbär, men jag hoppas på åtminstone 3 äppelträd (varav 1 ska flyttas för det står och håller på och välta i kökslandet). Just i dag tänkte jag skriva om något annat däremot, nämligen höns. Vi gav ju bort våra höns för att vi var tvungna att göra om vårt hönshus i gamla huset, ungefär 3 veckor innan vi hittade det som nu är vår gård. Lite otur, men vi hade nästan inte kunnat flytta med dem ändå, för hönshuset behöver en viss upprustning. Det är ett gammalt hönshus, byggt med timmerstockar, där hönsen (och annat) ätit upp nästan hela insidan av stockarna. Då finns det mängder med ställen där kvalster kan sätta sig och sedan kalasa på de stackars hönorna, så nu behöver vi sätta någon slags skiva på insidan, jag tänker mig formplyfa.

När vi väl fixat till hönshuset lite så vill vi nog gärna ha åtminstone 2 olika raser. Dvärgkochin hade vi ju tidigare och de är väldigt tama och lägger vettigt med ägg, så det får gärna bli några sådana. Sen finns det någon svensk lantrashöna i dvärgformat med som jag är sugen på, och kanske även någon mer ras – maken är sugen på en Lohman, den är en mer äggläggande hybrid. Nu kan vi ju även ha tupp – även om hönshuset ligger väldigt nära huset. Tänker att en tupp av dvärgraserna KANSKE inte låter lika högt… (försöker i alla fall övertyga mig själv om det). Barnen har velat ha tupp jättelänge, det måste såklart vara en ”snäll” tupp, mest för att få möjlighet att få egna kycklingar tror jag. Samtidigt innebär ju DET i så fall att vi även måste lära oss att ta hand om ungtuppar (alltså typ avliva och göra mat av), för att vi ska kunna ta ordentligt ansvar.

Beda, en av de tamaste hönorna vi haft.

Ni ser, jag har inte helt funderat klart på detta men det ÄR en rolig sak att planera inför!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s