Semester nummer två

Tja, eftersom vår förra semester på kanarieöarna blev ett totalt fiasko när alla var sjuka så blev det ju en resa till, till norra tyskland. Jag har bloggat lite manuellt (dvs jag har skrivit upp saker i en bok 😉 så jag kommer helt enkelt putta in allt här på bloggen nu, framförallt för min egen skull även om ni såklart är varmt välkomna att läsa om vår semester!

Söndag 8/7
Bilresan har gått oförskämt bra med båda barnen, men Lukas verkar ha lite feber. För tillfället är han i alla fall nöjd med att få titta på Teletubbies och verkar helst inte vilja gå ur bilen alls, så det ställer inte till några bekymmer just nu, men jag hoppas att det är något mycket snabbt övergående! Solen skiner, och det lär det väl inte göra så mycket på resten av semestern (regn varje dag enligt 10-dygnsprognosen), så vi åker utmed den tyska kusten på vägen ner mot Lübeck.

På färjan mot Helsingör!

Vi stannar ca 30 minuter från hotel Maris (som ligger i Scharbeutz) i Görtz, där vi mer eller mindre snubblar över en fantastiskt fin gammal gård som nu är omgjord till någon form av hantverkscentrum med en massa småbutiker i lador och såklart restaurang och fik med. Vi pausar, leker, tittar och fikar en stund, innan vi åker vidare. Lukas har nu 39 grader, men har fått ipren så det går rätt ok – men ändå, det är heeeeeelt sjukt vilken otur vi verkar ha på våra semestrar?!?!

När vi kommer till hotellet blir vi riktigt förvånade, förutom vädret så är det som att komma till en blandning av västkusten och franska rivieran, med långa vita sandstränder, vasstäckta sanddyner och en otroligt fin strandpromenad! Hade verkligen ingen aning om att det såg ut så där… Vi har ett par bilder därifrån, tyvärr gör de inte stranden rättvisa alls, men till en viss del får vi nog skylla på att vädret inte var något vidare.

Trots att det ser mulet ut så var det i alla fall hyfsat varmt. Kan tänka mig att det är riktigt fullt här när det är ”riktig” sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s