Nattskräck

Som jag skrivit om tidigare så har inte den senaste perioden erbjudit något vidare sköna nätter direkt, Lukas har vaknat i princip varje natt och varit hysterisk / arg / ledsen eller vad det nu är, i låååånga perioder. I natt tror jag han skrek i mellan 30-60 minuter… Och det var bara ett av ”passen”. Under den här tiden kan vi inte göra någonting – försöker vi trösta blir det värre, går vi blir det värre, försöker vi hjälpa till på något sätt så blir det värre… ja ni fattar. Man får bara ligga / sitta och vänta på att han ska bli färdig – det är så synd om honom (och lite om oss med).

Har försökt googla lite idag, det verkar som man kan testa två saker främst – det ena är att låta honom sova längre på dagarna så sömncykeln blir mer ”rätt”, det andra är att väcka honom 15 minuter innan en sån här period brukar infinna sig. Det senare känns lite riskabelt, har på känn att jag i så fall antingen skulle få en väldigt pigg unge vid 23-snåret, eller att han skulle bli vansinnig för att jag väcker honom… På dagis sover han oftast 1½ timme innan de väcker honom, men han behöver kanske sova mer. På helgerna sover han oftast längre, och då har vi heller inte haft så mycket problem med nattskräck… Någon som har erfarenhet och tips?

Tänk att man kan ha så växlande humör… Så go’ och glad oftast ändå…

Kan tänka mig att det hela hänger ihop lite med ”utvecklingssprånget” (läs: tvåårstrotsen) nu med, det kan ju störa sömnen en del med sägs det ju.

En reaktion på ”Nattskräck

  1. Vi har haft samma här med Erik fast han sparkar hysteriskt samtidigt = växtvärk. Lite alvedon innan läggdags har hjälpt. Igår fick han ingen alvedon och han verkade inte lida av växtvärk, däremot vaknade han och gick upp kl 4! Somnade dock om i vår säng tills Arvid väckte honom 6.30…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s