Bygget!

Vi har ju fått godkänt på vår bygglovsansökan och ett startbesked, och med väldans fart sattes det igång med tillbyggnaden i måndags. Vi använder Bankeryds Byggservice som totalentreprenör, så de i sin tur plockar in grävare, rörmokare, elektriker och andra som kan behövas. Nu har ju bygget bara hållit på i en vecka, men jag är hittills grymt imponerad över hur effektiva de är! Trots att det var en röd dag i går så har de på fyra dagar grävt, fyllt grunden, lagt isolering, lagt värmeslingorna i golvet och idag gjöts betongen. WOW!

Så här såg det ut i tisdags när jag kom hem. Det gamla lilla badrumsfönstret ska vi helt enkelt bygga in, då slipper vi störa tätskikten i badrummet. I en perfekt värld hade vi tagit upp ett nytt badrumsfönster på framsidan, men det får vänta tills vi vinner på lotto eller nåt 😉 
Så här såg det ut i morse innan vi åkte till jobbet – de var på plats kl 7.00 och började fylla på med betong – till barnens (och vårt) stora nöje!

Det enda beskedet vi fått som gör att slutresultatet blir lite försenat är att fönster och dörrar inte kunde levereras riktigt så snabbt som vi hoppats på, men det verkar ändå som allt kommer stå klart i slutet på sommaren. Det vi ska göra själva är måla utvändigt, måla och spackla invändigt, samt lägga golv invändigt. Självvalt – vi tycker det är ganska roligt – och dessutom inte så svårt att göra själv heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s