Några visa ord…

Efter sommarens semester till Frankrike så har vi ändå blivit lite klokare, tro det eller ej. För att nu inte glömma bort allt och göra vissa misstag nästa år igen, så tänkte jag skriva ner några punkter, dessutom finns det kanske någon mer som har nytta av dem!

Vi åkte vid ca 02:30 på natten – en helt perfekt tid. Vi fick frukostpaus på färjan vid Rödby-Puttgarten, och missade all rusningstrafik runt de tyska städerna. Dessutom kom vi fram till gasthauset ganska tidigt, och hann ta det lugnt och gå en sväng innan middagen.

Byt inte ställe efter en vecka – det bryter bara upp semestern och ställe nummer två känns mer som ett stopp på hemvägen än ”andra halvan av semestern”. Ett ställe i två veckor är bättre, speciellt när man har (egen) bil och kan ta sig runt lite.

Kör inte via Lyon ner till rivieran – dels var vägen APTRÅKIG (helt platt och ointressant landskap, inte alls som när man åker via södra delen i Tyskland och sen Schweiz eller Österrike, där bergen bjuder på helt otroliga vyer. Mycket roligare! På tal om bilvägar så var även Luxemburg och Belgien skittråkiga att köra i, med dåliga vägar och mycket köer.

Det är inga problem att ta bilen in till Paris – vi fick hur mycket varningar som helst för att det var bättre att ta tunnelbanan och att det inte fanns parkeringar, men vi åkte in en söndag (mina föräldrar åkte in fler gånger utan problem) och det var inga problem alls. Trafiken flöt på, och det fanns gott om parkeringshus (inget av dem var lika dyrt som att parkera i Göteborg tex). Perfekt för mig som absolut helst vill ha med bilen och bestämma själv!

Alla mataffärer har stängt på söndagar – visserligen visste vi om detta sedan innan, men det är ändå ovant. Speciellt när man oftast kommer ner till sitt hus en lördagkväll, och behöver handla både mat, frukost och typ toapapper till söndagen. Dessutom råkade vi vid flera tillfällen ut för att restauranger stängde vid 20.00, jättekonstigt! (gällde inte bara söndagar, utan alla dagar)

Det var lite av det vi lärde oss i alla fall. Nästa år pratar vi om att bila till Kroatien, vilket verkar extremt trendigt eller nåt, för alla jag pratat med (nästan) tänker också åka dit. Har du några allmänna tips om resor, eller speciellt till Kroatien, så tar jag gärna emot dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s