Egna påskägg i år

Tja, livet rullar ju på oavsett humör så att säga, och snart är det ju faktiskt påsk! En väldigt trevlig tid på året, utan några direkt krav men med ledighet och god mat, och förhoppningsvis även med lite vårväder.

I år blir det ju lite extra mysigt med påsken, i och med att vi har hönorna som levererar påskägg. Igår var det dessutom lite av en äggjakt hemma, de är ju instängda i hönsgården när vi inte är hemma, och de är inte så nöjda över att inte få gå fritt i hela trädgården (det får de ju bara när vi är hemma). Det verkar innebära att man lägger sina ägg lite varstans – under en liten buske, på trappstegen på väg in i hönshuset (?!) osv… Är de dessutom ute i trädgården så har vi hittat ett rede inne i vår häck, där hamnar också några ägg titt som tätt.

Det är ju väldigt nyfikna och sociala djur, och är gärna med där vi är när vi grejar i trädgården. Igår var det studsmattan som inspekterades när vi satte upp den, och här är det lekstugan. De är väldigt söta med sina runda, bolliga rumpor!

Måste bara försöka få lite hjälp med att ge dem mat och vatten när vi är på semester sen, de kräver ju minimalt med skötsel men mat och vatten är ju liksom nödvändigt.

Hönsen är ju grymt bra på att rensa i landen – de sprätter i jorden och äter upp alla små gröna ogräs (när vi sedan sår något lär vi få täcka över det), däremot är de ju inte så ”prydliga” av sig och skvätter ju gärna ut jorden runtomkring, så vi får nog hitta på någon enkel lösning med en liten kant runt landen för att hindra ALL jord från att försvinna ut i gräsmattan.

2 reaktioner på ”Egna påskägg i år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s