Västanåleden

I söndags vandrade jag och maken och ett par kompisar Västanåleden – en led på ca 15 km (min runkeeper landade på 17 km men då gick vi lite fel också) som går runt Gränna, Gyllene Uttern och Röttle.

Vi började gå vid Gyllene Uttern, för att sedan ta rundan mot Gränna först. Den här första halvan var tämligen tråkig, vi gick mest på asfalt och biten genom Gränna gick igenom industriområdet så den var inte heller nåt vidare rolig, så det var inte förrän vi närmade oss Röttle by som det blev riktigt fint. Dock ska också nämnas att den andra delen av leden verkligen var fin, med branta stigningar (fanns rep på en del ställen) och en väldigt kuperad stig.

Den här leden är ju samma som John Bauerleden bitvis, där var stigen lätt att hitta, men där den ”bara” var Västanåleden var det knappt att det gick att se att det fanns någon stig (därav gick vi lite fel ett par gånger), men det var kul ändå 🙂

Mycket fint fanns det i alla fall att titta på, speciellt på andra delen av leden, och jag kan nog inte riktigt göra det rättvisa med lite mobilfoton, men så fick det bli!

2 reaktioner på ”Västanåleden

  1. hej hej. jag snubblade över din blogg när jag letade info om västanåleden. Hur svårt var det att se ledmarkeringarna sista biten? Funderar på att gå den själv nämligen, men vill ju inte irra bort mig totalt :-)..vilken färgmarkering hade den? mvh milla

    Gilla

  2. Nu kommer jag inte riktigt ihåg vilken färg det var, tror det var blå, men på det hela är det ingen fara att irra bort sig, du har hela tiden motorvägen på en sida och vättern på andra sidan 🙂 Det ställen som är lite ”svåra” är där den delar sig från John Bauerleden, och där den sedan korsar den strax brevid motorvägen, det är lätt att fortsätta på den stora leden där istället för att se den lilla. Hoppas ni får en trevlig vandring!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s