Pappas vaniljmuffins

När min pappa gjorde lumpen för många år sedan så gjorde han det i köket på en båt. Det är lite oklart exakt VAD han gjorde, han har säkert berättat det men jag har glömt det, men det jag minns att han berättade från när jag var liten var att de stekte en MASSA pannkakor och bakade många muffins (vilket verkar vara det som är viktigt i ett barns minne). I vilket fall så har han en pärm med ett gäng av basrecepten därifrån, och det är därifrån jag fått det här muffinsreceptet. Det ska dock tilläggas att det är det absolut bästa basreceptet för muffins jag någonsin bakat, så jag rekommenderar det varmt!

img_2360

Självklart kan man smaksätta det om man vill, med lite äpplen och kanel, en bit dumle, en klick vaniljsås eller vad man nu känner för – men de är också ljuvliga precis som de är.

Pappas vaniljmuffins, ca 20 st

5 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
2-2,5 dl socker (går bra att använda lite olika socker här, farinsocker blir tex väldigt gott)
3 tsk bakpulver
3 msk vaniljsocker ELLER 1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt

120 g smör, smält
2 dl mjölk
2, lätt uppvispade, ägg

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält smöret, ta av det från plattan och tillsätt mjölk och uppvispade ägg. Häll mjölkblandningen över de torra ingredienserna och rör om ordentligt. Häll upp till 2/3 i muffinsformar, och grädda i ca 8-12 minuter i 200 grader, mitt i ugnen. Kolla med en sticka så de inte är klibbiga i mitten.

img_2359
img_2357

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s