Semester i Kroatien 2016 – del 2

Här kommer del två av resedagboken från året semester i Kroatien, tidigare delar hittar du under Semestersidan i huvudmenyn! 

De två första hela dagarna i huset – söndag och måndag – går mest ut på att liksom landa. Vi kollar av vad vi behöver i huset och handlar det som behöver handlas till frukost och middag, man boar in sig kan man väl säga. En del av det är ju även att reka i omgivningarna, och även om vi inte har några hus i närheten så ligger ju Senj ca 6 km bort, här finns det lite mataffärer och ett gäng restauranger – och såklart kan man även köpa lite Gelato här vid hamnen. Vi åker ner till havet både söndagen och måndagen faktiskt, vattnet är ju helt makalöst klart! Det har varit ganska blåsigt ett par dagar här nu, så det har kommit in kallt ytvatten dock, det ser ut nästan som om det var klar matolja som inte riktigt blandas med det varma vattnet, men det är nästan iskallt vatten. Väldigt knepigt! Stränderna är ju stenbelagda här, men har man bara badskor är det inga problem, och vi badar allihop i havet som jag skulle tippa på höll i alla fall 27-28 grader, för till och med jag kan vara i hur länge som helst utan att frysa.

Ni kommer få se oändligt många solnedgångsbilder, för varje kväll har varit makalös…

Både vi och barnen är glada över att slippa spendera hela dagarna i bilen, så det badas i mängder. Det är, som vanligt, en hel del bråk dem sinsemellan nu när vi kommit fram (bilresan gick däremot superbra), det brukar bli så precis i början av semestern innan de liksom kommer underfund med rutiner och sånt. Vädret är så perfekt som det bara kan vara, med ca 30-34 grader i skuggan, men nästan hela tiden blåser det så det inte blir sådär jättevarmt. Solen gassar på, för även om vi ser att det är moln lite inåt landet och över bergen så är det inte det längst ute vid kusten. Skönt att få lite sol på en vinterblek kropp måste jag säga!

Här vid den grymt överdimensionerade grillen blev det ett gäng middagar, även om vi åt ute flest kvällar. 
Nämen en kall öl och lite kylt rosé så här vid solnedgången kanske?

 

Även om det inte är sandstrand finns det en del att syssla med!
Badtoken nr 1, han badade nästan oavbrutet. Lukas blir kall så fort, poolen är ju ouppvärmd och ligger ofta runt 25 grader, i kallaste laget för min smak!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s