Miniägg från dvärghöns

Nu har den ena av våra två hönor (det blev aldrig några fler kycklingar i år 😦 ) börjat få ägg – och vilka söta ägg sen… I början så här så är det extra små, när det gått en tid sen så motsvarar ett ägg från en dvärgkochin-höna ungefär 2/3 vanligt ägg.

Inom kort hoppas vi att även höna nr 2 – Beda – börjar lägga ägg. Två hönor är lite lite för att bli självförsörjande på ägg, men det är helt galet vad gult allt blir när man använder egna ägg. Gör man tex pannkakor så ser det ut som man haft saffran i smeten!

Nedan ser ni våra ägg, och ett vanligt, för jämförelse, lite skillnad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s