Problemet med mammabyxor

Jag ska inte ens börja påstå att jag på något sätt är modemedveten, men däremot är jag rätt noga med att JAG gillar kläderna jag har, och att de (helst) är hyfsat smickrande åtminstone. Det blir väl oftast jeans och nån tröja (wow, jag vet, värsta modelejonet) och det hade jag ju gärna fortsatt med nu som gravid med.

MEN.

Tydligen räknar kläd-tillverkarna med att man på något magiskt sätt blir ca 20 cm kortare när man blir gravid? Åtminstone när man kollar på de TVÅ enda vanliga kedjor som har mammakläder – H&M och Lindex. Köpte ett par jeggings på H&M för nån vecka sen, och tja, de ser ut så här:

img_5162

Det funkar om man 1 – har dem uppvikta med ett par gympadojor på sommaren eller 2 – har dem till stövlar. Men ibland när det är apmycket på jobbet behöver man springa runt i gympadojor, och är man frusen som jag så är det liksom inte läge med uppvik.

Jag försökte faktiskt beställa ett par jeans i W-L storlek från mamalicious, och de kom i fredags, men då var storleken fel. Alltså jag kan inte köpa kläder på nätet, måste få prova dem först, och det är så jobbigt att hålla på och skicka tillbaka grejor, men det var ju det jag fick göra nu lik förbaskat.

Så – det blev en akut resa till H&M idag, och jag hittade ett par jeans som egentligen också är en bit för korta, men som kaaaaaaanske kan funka till gympadojor. Vad fan ska man göra liksom.

Tröjor och sånt är ju lugnt, går ju köpa lite vad som, men seriöst – se till att mammabyxor finns i olika längder precis som andra brallor, snälla!

För övrigt så har jag en vag förhoppning om att kunna ha min vanliga vinterjacka året ut, vore jättesurt att behöva köpa en ny jacka just, men det är väl tveksamt om det kommer gå… De andra två graviditeterna har jag ju inte varit höggravid vintertid och därmed inte haft just det problemet, så jag får väl ändå säga att jag kommit lindring undan hittills.

Jag tar i alla fall väldigt gärna emot tips om någon har det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s