Friday Things

Allt är väldigt upp och ner i världen, och likaså i mitt huvud. Men det är inte min sak att skriva om vissa saker, vet bara att jag tänker på er.

Det var lite svårare att få ihop veckans länkar idag kände jag, men samtidigt som livet fortsätter som vanligt för de flesta så kanske det kan vara skönt även för andra att få något att underhålla huvudet med en liten stund, så här kommer de ändå:

Om man som jag har många amerikanska bloggar i sitt pumpkin-chai-muffins-i-howsweeteats-com-23flöde så ser man att termen ”pumpkin spice” dyker upp ÖVERALLT så här dags på hösten. Det är helt galet, det är allt från den klassiska pumpapajen, till pumpa-lattes på Starbucks och typ allt däremellan. Pumpakryddorna är ju ganska lika våra ”julkryddor”, dvs kanel, ingefära, kardemumma, kryddpeppar och nejlika (alla har sina egna blandningar), så det är inte så svårt att efterapa smakerna här i Sverige. Av alla recept jag sett så tyckte jag att de här Pumpkin Chai Crumble Muffinsen såg absolut godast ut!

Efter ett deprimerande besök i delikatessbutiken för nån vecka sen så insåg jag att våra goda ostkvällar liksom inte riktigt funkar när man är gravid. Ingen salami, ingen brie, ingen camembert, gruyere eller kittost – då blir det liksom inte mycket kvar att välja på…. Skulle man nu då inte vara gravid – eller vill ha NÅN slags småplock, så är ju Italienska Grissini väldigt gott!

Jag är pinsamt dålig på att laga fisk hemma. Alltså typ jättedålig, det blir typ lax, potatis och romsås nån gång varje vecka, men i övrigt är min fantasi närmast noll. Försöker därför äta fisk så ofta jag kan när jag äter ute (på lunchen), men vill man ha lite variation på vardagslaxen så tycker jag det här låter väldigt gott: Teriyaki- och sesampanerad Salmalax med nudelsallad.

Är det nåt jag gillar så är det rätter med få ingredienser. Dels är det större chans att jag har grejorna hemma och dels är det oftast mer lättlagat. En mangomousse låter som en perfekt snabbdessert, fräsch, fruktig och lagom söt!

Jag ska inte börja prata om julen riktigt än, men jag måste bara kort nämna att jag längtar faktiskt redan nu efter den. Kanske till en viss del för att då vet jag att allt det värsta på jobbet är klart tills dess? En av anledningarna till att jag valde just detta receptet är dessutom för att jag är en av dem som älskar körsbär-i-choklad och annat spritigt godis. How Sweet it is har kommit med ett gäng recept på hur du gör smaksatt Bourbon (typ whisky eller cognac, skjut mig inte) och guuuud så gott det låter, tex till en bit riktigt god choklad…. Men men, nästa jul för min del kanske…

infused-bourbon-i-howsweeteats-com-8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s