Friday Things

Vaknade idag med en lätt huvudvärk och en känsla av att jag håller på att bli sjuk, men det kan också vara allmän tröttma och kaffebrist, det lär väl tiden utvisa. Är i alla fall väldigt glad att det är fredag idag – men mest för två saker som händer i morgon egentligen, dels fyller stora pojken 10 år (!!!) och dels kommer min bror och hans sambo hem från Göteborg och hakar på firandet. Ska bli oerhört trevligt, vi har inte setts på länge, och på kvällen är det redan inbokat att vi ska till Rosegarden – Olivers önskemål. Men nu till fredagens länktips!

Vissa enkla saker är så fantastiskt goda, tex en  avokadotoast i all enkelhet med sina rena och enkla smaker – men det kan vara den godaste typen av macka man kan göra!

dsc_0299-1-700x470

Såg att Catarina König utvecklat de vanliga rostade och saltade pimientosarna (japp, det är ett ord nu) till fyllda Pimientos de Padron . Det här är ju mitt favorittapas, så klart man måste testa den här varianten med!

När det gäller asiatisk mat (förutom sushi) så är jag quick-beef-pho3-600x900inte så himla sugen på det just nu, men ett undantag är en stark, buljongbaserad soppa (utan citrongräs!). Det här receptet på  Quick Beef Pho låter precis som nåt jag skulle kunna äta till kvällsmat varje kväll nu i höstrusket!

Seriöst, hur jäkla gott är det inte med ostkaka? Det är varmt, tillfredställande, mättande och precis lagom sött… Absolut lyxigast blir det ju med hjortronsylt, även om det är sällan jag har det hemma ska erkännas. Återigen är det Catarina König som ger oss ett av veckans topprecept, på just hemlagad ostkaka!

Mintkyssar hade alltid mormor hemma till jul, och jag måste säga att jag trodde de skulle vara mycket besvärligare än så här att göra själv. Dock kommer nog inte JAG göra dem till jul, för även om de är goda så är de lite väl söta för min smak.

Vi avslutar med två fantastiska drinkar, först ut är en  Honey Vanilla Pear Margaritas som låter precis sådär balanserat fräscht fruktsöt som jag vill ha mina drinkar. Näst på tur står den perfekta mingeldrycken till julen, en  Cranberry Chai Sangria !

honey-pear-margarita-i-howsweeteats-com-9

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s