Toscapersikor/Toscapäron

I går kväll blev jag så himla sugen på persikor med vispgrädde, men vet att maken inte tycker att det är en fullständig dessert 😉 Då tänkte jag att då får det bli toscabakade persikor istället – men självklart går det lika bra att göra med tex konserverade päron, färska persikor, eller tom äpplen (fast då får man nog köra dem en stund först innan man lägger på smeten).

img_2572

Toscasmet

50 g smör
½ dl socker
1 msk mjöl
1 msk grädde
1 påse flagad mandel

Förslag på smaksättning:
flingsalt (körde jag på den här gången, blir makalöst gott, ta en nypa eller två)
kardemumma
riven färsk ingefära

Rör ihop ingredienserna i en kastrull och smält ihop tills allt smör smält. Lägg upp din valda frukt i en ugnsform (se till att den rinner av ordentligt först) och häll över toscasmeten. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter (håll koll så det inte bränns), låt svalna en stund innan du serverar med vispad grädde eller vaniljglass!

img_2571img_2570

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s