Friday Things

Allmänt deprimerande fredag det här känns det som, men jag hoppas det blir bra mycket trevligare till kvällen när vi ska ut på makens julbord på Smålandsgården (eller ja, inte HANS julbord men med hans jobb). Men först, vad har vi för länkar ni inte får missa den här veckan?

För många, många år sedan jobbade jag extra på Mexiland. Jag tror jag var knappa 15, och hann väl jobba där 2-3 månader på några kvällar och helger innan det lades ner (låg inne brevid O’Briens på A6 ni som minns). MEN, än idag minns jag faktiskt de makalöst goda enchiladasen vi gjorde – med en fyllning av ost och keso. Nu var det ett tag sen jag letade efter ett recept som liknade det, sist hittade jag inget, men NU har jag hittat ett som ser precis ut som det vi gjorde! Dessa enchiladas ska göras inom kort!

Jag är ju så himla osugen på kötträtter nu som gravid (sååå konstigt), så det här lät så galet gott: Ceviche-sallad på lax med apelsinvinägrett. Det är ungefär allt det jag vill ha nu, fräsch mat med fisk och syrliga smaker.

Ibland står det ju lite still i huvudet när man ska sauteed-garlic-butter-mushrooms-104-680x1020komma på vad man ska ha för tillbehör till mat. Den enda i familjen som är liiiite tveksam till champinjoner är Lukas, men storebror och vi vuxna älskar svamp, så vitlöksstekta champinjoner kommer nog hamna på matbordet nästa vecka med.

Jag har ju så himla dåligt tålamod när det gäller saker som ska jäsa, så en snabb jullimpa bakad på bikarbonat låter som nåt som kan passa till frukostbordet på julafton.

En sak jag ska baka i helgen (insåg att vi knappt hade nåt julfika kvar till julen nu) är saffransbiscotti. Jag är ju lite allergisk mot nötter, men är det ju mandel så går det ok om den är tillagad, så jag kommer nog att rosta min mandel en stund i ugnen först – och inte blir det sämre av det heller.

dsc_1801-700x470

Sen var det ju det där med julgodis, nu ska vi ju ha uppesittarkväll och då kan det ju ändå vara lite trevligt att ha nåt gotte att bjuda på med. Tror dessa Jordnötssmörsfudge kommer passa bra, men jag vill nog ha rätt mycket mindre socker i mina. Återkommer med eget recept!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s