Friday Things

Nu är det typ en månad sedan jag körde det här sist, vet inte riktigt hur jag ska göra med detta stående inslaget, om jag ska fortsätta eller bara köra nån gång ibland istället? Men jag kör den här veckan i alla fall, så får jag väl se lite vad det blir för respons…

Jag har ju så dåligt tålamod när det gäller saker som ska jäsa, även om det är jättegott med nybakat bröd. Scones är ju perfekt enligt mig, och även det här havregrynsbrödet med bikarbonat är ju ett sådant som inte behöver jäsa – OCH som ser jättegott ut. Älskar havregryn!

Skulle man sen vilja lyxa till det med sånt som ändå SKA jäsa så herregud, gör dessa kanelbriocher och glöm inte bjuda in mig på den brunchen!!!

Vi gör ju gärna en ostbricka eller lite småplock när det ska kännas extra lyxigt nån kväll hemma – fast just nu gravidanpassat förstås – det behöver inte till en hel cocktailfest för att man ska göra goda småplock ju! En av de saker som jag ska göra när jag inte är gravid längre är Catarinas karamelliserade Chevrè, perfekt med salt/sött/krispigt.

dsc_2327-700x470

Söta saker presenterar den här vita-choklad-mascarponen som ett alternativ  till grädde eller vaniljkräm, men jag tror att den skulle kunna vara huvudingrediensen i en dessert, kanske med lite krispig granola och färska bär?

Den där brunchen jag talade om här ovan förresten, jag tar gärna en coffe-coconut-shake till den med…

Gravid eller ej så älskar jag grapefrukt. Och lime. Och chili. Lägg ihop dem, och lägg för guds skull till en skvätt tequila med, så får du en Pink Grapefruit Margarita – ta en för mig med!

grapefruit-margaritas-i-howsweeteats-com-12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s