Gravid vecka 31

Dålig vecka… inte graviditetsmässigt men det har varit så himla mycket bråk med barnen. Har försökt tänka efter om det är jag som överreagerar eller reagerar annorlunda pga tex graviditetshormoner, men jag tror faktiskt inte det. Resultatet blir i vilket fall att man tvivlar på sina egna egenskaper som förälder – och om jag inte känner att jag räcker till ens för de två barn jag har, hur ska jag då räcka till för en till??

Barnet väger kring 1,6 kilo nu och mäter ungefär 43 img_5873centimeter. Det kan börja känna igen musik som spelas vid upprepade tillfällen liksom fixera blicken och skilja bättre mellan ljus och mörker.

När barnet är vaket är ögonen öppna och reagerar på ljusskiftningar och pupillen krymper eller utvidgas beroende på om det är ljust eller mörkt. När barnet sover eller är passivt sluter det sina ögonlock.

Generellt har barnets kropp vuxit klart men behöver fortfarande lägga på sig mer fett och en del organ som hjärna och lungor behöver mogna ytterligare. (källa gravid.se)

Den största skillnaden för mig rent fysiskt den här veckan är att jag blir superkissnödig typ så fort jag ställer mig upp, gissar att h*n trycker på kissblåsan helt enkelt. Det är mycket rörelse i magen, men det är få jättestarka sparkar och istället många mindre rörelser tycker jag.

img_5869Jag skulle tippa på att det är en tillväxtfas med, för jag är HUNGRIG! Har inte märkt av det så supermycket under hela graviditeten annars, men nu skulle jag vilja äta frukost minst tre gånger – en hemma, en direkt när man kommer till jobbet och en vid frukostrasten 9:30…. Men fortfarande inte kött helst.

Det blir ingen magbild idag, känner inte alls för det, så det blir en bild på mina nya stövlar istället som jag ”tröstshoppade” (eller nja, jag har letat jättelänge) på nätet, perfekta varmfodrade ”passar till det mesta”-stövlar!

En reaktion på ”Gravid vecka 31

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s