Gravid vecka 35

Vecka 35?!? Verkligen??? Det känns som vecka 35 är så nära förlossningen, och ändå är det nästan sex veckor kvar till beräknad födsel… Knäppt!

Barnet fortsätter att snabbt öka i vikt under vecka 35. Den img_6081blivande modern har sannolikt ont i ryggen eller bäckenet under den här perioden. Barnet har väldigt lite utrymme att röra sig på och fyller nu ut nästan hela livmodern.

När du är gravid i vecka 35 fortsätter barnet att lagra fett. I mitten av din graviditet hade barnet en fettprocent i kroppen på runt två procent. I vecka 35 ligger den runt 15 procent, för att runt förlossningsdagen ligga runt 30 procent. Barnets armar och ben börjar ni bli knubbiga och fina.

I vecka 35 är barnet runt 46 centimeter mellan huvud och häl och väger runt 2,4 kilo. Livmodern kan kännas ungefär 15 centimeter ovanför naveln och livmodern är ungefär 35 centimeter lång. (I går på ultraljudet fick jag barnets vikt uppskattat och mätt till 2,3 kg, så h*n följer kurvan perfekt) (källa babyhjalp.se)

venusPlanen för idag är främst att se till att gå på Yoga, så bebisen får en liten push för att vända sig tillbaka med huvudet nedåt igen – mina tidigare förlossningar har inte varit sååå roliga att jag vill testa med en sätesbjudning direkt… Håll tummarna!

Har inte orkat fota nån magbild den här veckan, men jag KÄNNER MIG ungefär som bilden till vänster… Riktigt så illa är det väl kanske inte, men att ta sig i och ur tex bilen eller soffan är klart mycket svårare än det är i vanliga fall.

Det mest positiva den här veckan (förutom att få konkreta bevis för att bebisen mår bra) är att det jag trodde ev. kunde vara foglossning verkar ha varit en vanlig sträckning – i alla fall har det gått över så nu är jag mest trött/öm i bäckenet på eftermiddagar och kvällar, men det är ingen huggande smärta längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s