Gravid vecka 37

Både min hjärna och min kropp har nu börjat gå in i föräldraledighet tror jag. Jag är sjukt klumpig just nu, slår ut, spiller och tappar saker stup i kvarten, och emellanåt känns det inte som jag få ur mig en enda sammanhängande mening. Hurra…

I graviditetsvecka 37 så kan barnet inte längre sparka och slå img_6151lika mycket som tidigare. Nu är det mer knuff och bök som gäller. Barnet kan även rulla en bit, utöva stretching och vicka lite grann. Övningar som du säkert känner av. Faktum är att du bör känna barnet rörelser varje dag nu!

I magen så har barnet nu fullt upp med att träna inför den stora dagen. Barnet tränar andning genom att andas in och ut fostervatten, det suger på hans eller hennes tumme, blinkar och svänger från sida till sida. Du kan säkert märka att barnet ibland fokuserar sitt bökande på höger sida av din mage och ibland på vänster sida. (källa babyhjalp.se)

Jag har nu kommit in i den där delen när man inte får sova ordentligt längre. Inte så himlans mycket för att man har svårt att vända sig (då somnar jag oftast om) eller för att man måste kissa (jag har ju inget huvud som kilat fast sig mot blåsan så det är inga jätteproblem) utan bara för att…. jag vet inte? I vilket fall spenderas nu oftast timmarna mellan 02-04 i ett tämligen klarvaket tillstånd – och det gör såklart att när klockan ringer på morgonen är jag i ett zombieliknande tillstånd…

img_6150

Bjussar på en morgontrött bild – jag är inte tjurig, jag har bara inte fått mitt morgonkaffe än 😉 Men jag tycker faktiskt inte att magen är gigantisk, vilket känns så grymt skönt!

Skulle jag gissa så TROR jag att rumpan fortfarande är nedåt, vilket iofs har fördelen att trycket nedåt inte blir så stort (skönt!) och dessutom kan jag gå utan att vagga fram eftersom inget är inkilat i mitt bäcken, men även att lungorna är typ maximalt upptryckta under revbenen (flås!).

Men hörni…. jag har fått en tid för mitt snitt!!! Fredag den 17:e mars är det dags, och det känns helt surrealistiskt… Det är alltså om 3 veckor?!!? Känns så obeskrivligt skönt att ha ett datum satt, men också jättemärkligt att liksom redan nu veta vad mitt barn får för födelsedag!

För övrigt så är jag nu inne på sista veckan då mitt gymkort är aktiverat, så igår passade jag på att gå ner och köra lite axlar och rygg. Även om det numer är få övningar och lätta vikter som gäller så är det så fantastiskt skönt efteråt (som vanligt) och mitt ryggont från igår är nu som bortblåst! Vet inte hur jag ska klara de sista tre veckorna, får väl sätta upp lite gummiband hemma eller nåt.

Nu vill jag bara önska er en riktigt, riktigt skön helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s