En lista!*

Hittade en lite annorlunda lista på underbaraclaras.se och kunde inte låta bli att kopiera den.

HAR DU?

Folköl i kylen:
Nja, ibland, men jag brukar låta bli att köpa det för det är så lätt och gott att ta en – och det blir liksom lite onödigt mycket kalorier till vardags.

3aaa6-img_1566

Öl är ju godast när det är varmt!

Något husdjur:
Hönorna antar jag räknas, så just nu två då? Vi försöker ju desperat att få tag i fler kycklingar men det verkar vara stört omöjligt…

img_2436

En favoritsötsak?
Hmmm. Jag är ju mycket mer av en baktjej än godistjej, och just idag åt jag faktiskt den absolut godaste kakan jag vet – mandelpastej (köpt på Malmborgs för övrigt).

ea5a7-6846ca96-5778-438c-b4d1-2d5f8bf810bf

Baklava är också något jag är heeeelt tokig i, så länge man kan hitta nån utan valnötter och hasselnötter. 

Puder på dig:
Nej, det är sällan jag har, förutom rouge då. Mest foundation annars, men inte det heller nu på sommaren.

Några framtidsplaner:
Önskar jag kunde komma med något konkret här, men nu är det svårt att planera särskilt långt fram. Men visst, en minisemester i Danmark och ev. Tyskland siktar vi ju på!

Några MVG:n: 
Massor, men jag kan inte säga hur många. Hade bara VG och MVG, och lika många av varje, men jag minns inte hur många ämnen man hade? Färre på högskolan däremot, då var det ju så mycket annat som var kul.

Något beroende:
Japp, får jag inte mitt morgonkaffe så blir jag grinig!

Fikat idag:
Oh ja, på tidigare nämnda mandelpastej!

Nagellack:
Är så himla dålig på sånt här, lägger på ibland på mina korta naglar och känner mig fin, men sen orkar jag inte ta bort det och då ser det bara för jäkligt ut när hälften är avskavt…

Någon vän som bor i ett annat land:
Nix pix.

VEM?

Avskyr du:
Oj, det är inte många jag verkligen avskyr, men jag kan komma på tre personer åtminstone. Tänker dock inte namnge dem här.

Delar du mest minnen med:
Min man, och så min lillebror. Fast nu har nog maken gått om ändå, vi har ju bott ihop nästan lika länge som jag och min bror gjorde (!!!).

5f124-img_1548

Bäst av allt (förutom när barnen föddes) är minnena från semestrar!

Längtar du mest efter:
Min bror och hans sambo, jag hoppas de kommer hit i sommar så vi kan hitta på något roligt tillsammans!

49f27-img_2269

Stör du dig på:
Hahaha, vet inte om vi kan gå in på alla personlighetstyper…??? Men mest stör jag mig på folk som BARA gnäller eller är bittra, annars är det mest småsaker man kan störa sig på ( för guds skull kör inte 20 km UNDER hastighetsgränser och STANNA INTE INNAN RONDELLER om det inte är nån trafik!).

Gosar du med:
Helt klart barnen, massor. Allra mest med Filip nu då, för han kan ju inte protestera så mycket, och sen Lukas tror jag som verkar ha lika stort behov av gos och kel som jag har.

f57f0-img_1809

Jo men barnen älskar att gosa… Jag lovar 😉

Lagar mat:
Oftast jag – på helgerna för att jag älskar att laga mat och på vardagarna nu för att jag är hemma. Annars är det den som är hemma med barnen som lagar maten.

Diskar:
Eftersom jag oftast lagar mat så plockar maken undan och gör i ordning allt. Passar mig utmärkt!

VILKEN?

Tidning läser du:
Tidning? Ingen… Nyheter får jag via appar och framförallt nyhetsmorgon.

Buss åker du oftast:
Ingen om jag kan undvika det, hatar att åka buss. Älskar däremot att köra bil (observera köra, inte åka)!

Dag fyller du år:
1 maj, alltid ledig och ibland superfint sommarväder (och ibland snöstorm för den delen).

Årstid föredrar du:
Hmm, det här är jättesvårt, för jag älskar våren när allt blir grönt och solen ÄNTLIGEN kommer fram, jag älskar sommaren när man är ledig och åker på semester, och jag älskar hösten med sin känsla av nystart och vackra färger (och kläder). Den första ordentliga snön på vintern är också magisk, men den årstiden tappar fortast sin tjusning…

90964-tussilago

Stad är du uppväxt i:
Jönköping. Jag brukade skämmas för att jag fortsatt bo i staden jag är uppvuxen i istället för att ta mig ut ”i världen”, men jag trivs så himla bra här och det är en precis lagom stor stad att odla familj i. Dessutom händer det hela tiden mycket här, så roligt med allt som hänt i innerstaden (förutom trafiksituationen, VEM kan man skjuta på den avdelningen för att få dem att planera för trafik i stan????).

VAD?

Gör du nu:
Nu sitter jag faktiskt och kvällsskriver det här innan jag ska gå och lägga mig, eftersom Filip somnade om och det är skönt att ha ett blogginlägg förberett.

Är bra med dig?
Ja, det borde väl kanske nån annan svara på? Men jag är bra på att laga mat och gosa med mina barn. Och jag är ganska bra på att följa mitt eget hjärta i de fall jag kan reda ut vad det vill.

Är dåligt med dig?
Dåligt och dåligt, men jag får nog klassas under benämningen introvert (alltså jag får energi av att vara själv, inte med andra) vilket inte är så himla smidigt i dagens samhälle där kontakter är a och o för att ta sig någonstans. Jag har en massa andra dåliga sidor med, men den ställer nog oftast till det för mig. (tror jag???)

Vill du arbeta med:
Helst inget alls faktiskt, eller jag vill bara göra projekt och sånt med familjen, typ resa, bygga saker osv, därav lösa planer på att nån gång äga en gård. Men det är ju liksom inte ekonomiskt försvarbart i dagsläget, och det jobb jag har nu har jag väldigt roliga arbetsuppgifter på….

Är roligast just nu:
Att ta sig ut i naturen på (just nu väldigt små) utflykter med familjen, då bråkar barnen minst, maken och jag pratar bäst, och vi tankar alla energi och har det oftast jätteskönt!

0ef06-img_2322

Längtar efter sånt här med, men det blir nog enklare för varje månad med Filip!

Har du på dig nu:
Haha, just nu är det mysbrallor och en tröja, som det är till 98% nu för tiden om dagarna. Skönt!

Läser du för bok:
Läser om en hel del av mina Terry Pratchett böcker, det hör liksom sommaren till.

Längtar du efter just nu:
Semester!!! Helst runt medelhavet….

76b0c-img_1400

Från semestern i Kroatien förra sommaren. 

Ska du göra nu:
Nu ska jag gå och lägga mig och sätta det här inlägget på tid tills i morgon. Hoppas natten blir lugn så det blir en och inte två nattmatningar!

*Jag har nämnt det förut, jag är barnsligt förtjust i listor, försöker hålla mig i skinnet men ibland bara måste man ju!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s