Filip 3 månader

Helt plötsligt är sommaren här och med den så är nu Filip 3 månader! Det är så konstigt, det var den här tiden man liksom fantiserade om när magen var stor och i vägen i vintras, och nu är vi här mitt i det!

Filip är en vansinnigt go’ och lätt bebis att ha att göra med, han sover jättebra på nätterna, vill visserligen ha mat 1-2 gånger men somnar sedan om direkt och sover ofta till framåt 7:30 i alla fall, helt fantastiskt! Dagtid brukar han ha åtminstone en längre sovperiod, om inte det allt mer sällsynta magknipet slår till, och han är dessutom väldigt enkel att lägga.

IMG_4160

Den senaste veckan har vi rätt snabbt gått från att ge ersättning en gång på kvällen till att behöva fylla på ganska många gånger under en dag, efter att han ammat. Men just precis de här sista dagarna har aptiten varit tämligen låg däremot, men han verkar inte lida på något sätt ändå, så det ger sig nog. Skönt att inte bara amma hela tiden, man blir så mycket mindre låst, lite så här då och då under dagen känns mer hanterbart. Nu behöver han ju inte äta med 1 timmes mellanrum heller, med ersättning står han sig ca 3 timmar istället.

IMG_4169
IMG_4171

Annars märker jag ändå att han ”plockades ut” en vecka före BF, för jämfört med de andra pojkarna som låg kvar och gottade sig i magen ett bra tag efter de skulle tittat ut så ligger han nog ca 1-2 veckor ”efter”, men det jämnar ju fort ut sig. Han har börjat lyfta huvudet lite mer när han ligger på mage, men än kan han inte riktigt sitta upp i tex barnstolen (med stöd) utan att liksom välta lite ganska snabbt. Väldigt gulligt dock! Han börjar få koll på sina händer – och de ska absolut helst vara i munnen 🙂 Napp är en nödlösning och accepteras bara om man är väääldigt trött eller gnällig, både bra och dåligt det där.

IMG_4230

Några minuter går bra, men det är lite svårt att hålla ordning på både huvud och kropp än så länge. 

Han är fortfarande inte superförtjust i att ÅKA vagn eller bli buren, men om det har gått en stund sen han åt kan vi åtminstone gå en kortare promenad med honom innan han mår illa och blir ledsen. Hoppas att även det här ger sig nu framöver.

Framförallt är han världens goaste lille plutt, som gärna ligger för sig själv och ”leker” så länge han ser någon av oss med. Går man fram och pratar med honom belönas man ALLTID med ett stort, gott leende och ett ”orreh”, älskade lilla prinskorv!

IMG_4164

IMG_4155

En sån go’ och gla’ liten fis vi har fått!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s