Chokladrulltårta med banangrädde

En gammal hederlig drömtårta är ju helt ok, men jag är inte sådär vansinnigt förtjust i smörkrämen som lätt känns liksom… hård och fet. Däremot gillar jag smakkompisen banan och vispgrädde, därför blir det här min variant!

IMG_5016

Chokladrulltårta med banangrädde

3 ägg
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 nypa salt

2 dl vispgrädde
2 mogna, mosade bananer
ev. nån matsked florsocker om bananerna inte är så söta

Vispa ägg och socker fluffigt, sikta ner resten av ingredienserna. Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 5 minuter. Ta ut plåten, sockra ovansidan av kakan, lägg över ett bakplåtspapper och ytterligare en plåt eller ett galler, och vänd upp och ner på det hela. Dra av bakplåtspappret och låt kakan svalna under en bakduk. Vispa under tiden fyllningen och bred den sedan över kakan, innan du rullar ihop den till en rulltårta.

IMG_5018
IMG_5019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s