Kallbryggt Iskaffe

Knappt ett recept, men ändå. Kokar du kaffe som vanligt och sen kyler ner så blir det lätt beskt, är du bara lite förutseende blir det otroligt mycket godare med kallbryggt kaffe. Det blir fylligare och utan beska!

Kallbryggt kaffe 2-4 portioner

50 g malet kaffe (jag tar samma som jag använder när jag brygger kaffe)

5 dl kallt vatten

Häll vatten och kaffe i en glasburk med lock eller i en presso-kanna. Låt stå 20-24 timmar i kylen. Häll av genom kaffefilter (eller genom att pressa ner det i presso-kanna). Täck över och förvara i kylen i 3-4 dagar. När du vill dricka tar du ett stort glas och fyller med en massa isbitar och sedan ungefär till hälften med kaffe. Toppa med valfri mjölk – vill du göra det RIKTIGT gott tar du i en liten skvätt Kaluha eller annan likör.

(Orkade inte ens fota, det här här från dagens insta-stories)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s