Ondska eller miljö?

Urk, känner mig riktigt hängig sedan nån gång i går, så där så man har ont i huvudet och kroppen och känner sig allmänt matt. Känns precis som om jag håller på att få typ influensa, men det bryter liksom inte ut utan ligger bara där och gör att man mår dåligt, men inte så dåligt att man är sjuk ”på riktigt” och därmed kan vara hemma och sova. Det KAN vara så att det bara är trötthet med eftersom Filip dragit till med ett gäng helt hopplösa nätter pga okänd anledning, jag vet inte riktigt.

I vilket fall, det jag egentligen funderat på de senaste dagarna har varit min bok. Jag VILL verkligen fortsätta skriva så jag måste:

  1. Hitta lite tid till detta när jag har ork samtidigt (HA. HA. HA. )
  2. Komma vidare med min huvudstory – ELLER?!?!

Angående punkt två så vet jag inte riktigt hur jag ska göra här, för jag har inte en klassisk ”antagonist” eller motståndare/skurk här. Egentligen känner jag att bara miljön och dess utmaningar bör vara nog, men då är det å andra sidan svårt att hitta en story som inte känns platt och långtråkigt. Hittar man på en ”ondskefull organisation” som ska ligga bakom så känns det bara extremt löjligt och barnsligt å andra sidan. Min hjärna jobbar rätt hårt med det här just nu känner jag och jag vill verkligen komma framåt! Försöker jag då hitta lite hjälp i allmänna skrivtips mm så går det inte riktigt applicera på den här typen av story tycker jag, men jag har kanske fel? Hjälp?

abandoned-grass-light-571249.jpg

Tänker ju mig att en hård miljö i sig är ett hinder stort nog och skulle själv vilja läsa om hur någon hanterar det, men det känns ändå som det blir platt om boken BARA handlar om det ju. 

10 reaktioner på ”Ondska eller miljö?

  1. Satsa på relationer! Det lyfter vilken story som helst. Behöver ju absolut inte vara kärleksrelationer, mänskliga relationer i alla former är intressant. Det lockar fram beteende och mönster man inte är medveten om, för att inte tala om förhoppningar, besvikelser, rädslor och drömmar. Alltihop. Man får syn på sig själv i förhållande till andra, och det är minst lika intressant att följa huvudpersonens inre resa som den yttre!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s