Frön överallt!

Sicken vårkänsla det har varit i helgen! Hela familjen har varit ute i trädgården mest hela tiden, och även om allt tar väldigt mycket mer tid än man tror (som vanligt med barn) så har vi ändå hunnit få ganska mycket gjort. Helt utan stress ska tilläggas, vi har bara gått runt och muschat (måste väl ändå vara ett Jönköpings-uttryck) både lördag och söndag.

Nu hann ju inte planteringsjorden jag beställt komma, så just potatisen har inte kommit ner i jorden än, men den ligger ju på ett fat med jord i garaget och gror så det är nog lugnt. Annars har vi pillat ner en svettslang, eller fuktslang kallas det med, i vårt torraste söderland. Där har jag sedan sått bondbönor, märgärt och några sojabönor – de flesta av de sistnämnda har jag tänkt förgro men jag fick ett par över. I ett par andra land har jag sått Tatsoi, morötter, dill och salladslök! Så vansinnigt tillfredsställande det är att pilla ner små frön i jorden ändå…

I uterummet växer det tomater och chili. Oliver förgror märgärt som kommit upp en bit, och jag förgror Pak Choi, sojabönor och en blomma som jag inte kommer på namnet på nu… Hoppas att det mesta tar sig och klarar sig!

Eftersom man är lite halvt senil och inte kommer ihåg vad jag odlat vart så har jag börjat skriva in det i en bok.

Annars har vi alla njutit av värmen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s