Semester 2019 – tillbaka igen

Efter vår korta vistelse i södra Tyskland var det ju dags att åka hem från vår minisemester igen. Lite mer köer än vad vi varit vana vid när vi åkt lite tidigare på sommaren, men det är framförallt runt de stora städerna så man får liksom stå ut. Vädret var inte kanon på hemvägen, första stoppet hade jag för en gångs skull inte bokat ett gasthaus utan ett hotell i centrala Hildesheim – min tanke var att vi skulle strosat runt där lite i lugn och ro dagen efter. Men, med världens ösregn så orkade vi inte ens lämna hotellet för att kolla efter nån kul restaurang… Dessvärre fanns det inga platser i restaurangen så fick plocka med oss mat upp till rummet, men eftersom det var superfint och vi var rätt slut så kändes det mer som ett plus – då kunde vi dessutom få sitta i lugn och ro och äta utan att Filip kunde försvinna någonstans. Superfint hotell och ett kanonfint rum (svit?) med 2 rum i, i bland är det bra att vara många när man reser!

Trötta grabbar var nöja med mat på rummet.
Lilla knäppfis lekte med vattenkokaren och skulle inte ens lägga ner den när han skulle sova, utan fick ta med den i spjälsängen….

Eftersom det ösregnade även dagen efter så blev det ingen förmiddag i Hildesheim, vi åkte direkt mot Lübeck och Citti istället. Ett krux med Tyskland är ju att typ ALLT har stängt på söndagar, även stora köpcentrum, så att vi hann gå på Citti (där vi brukar göra våra inköp av vin och alkohol) på lördagen kändes faktiskt väldigt skönt. Vi hade gott om tid så det blev en sväng i butikerna runt om med, sen hade Filip den goda smaken att för första gången på hela semestern sova middag i vagnen medan vi gick på Citti. Så skönt att få titta i lugn och ro på vilket vin och vilken rom man vill utan att man behöver jaga barn var 3:e sekund! Vi hann plocka på oss det vi ville och fylla på i lagren inför året – lite av nöjet på semestern ändå (nu låter det som vi är värsta alkoholisterna men jag orkar inte ens bemöta det).

Köpte bla ett litet kit med romprovning, älskar sånt här 🙂

Nu hade vi tagit två övernattningar vid Lübeck, för min tanke var att om det var varmt och soligt skulle vi spendera en heldag på Tyska östkusten som är så makalöst fin, men vädret visade på ca 16 grader och mulet, så vi fick lite snabbt tänka om… Tur att HansaPark ligger 20 min från Lübeck! Europa-park visste ju barnen att vi skulle till, men det här beslutet tog vi snabbt och själva baserat på vädret, så vi sa inget utan lät dem märka det när vi rullade in på parkeringen…

Återigen bara mobilbilder… Men det fanns ett litet barnhus där de minsta fick åka en liten bana och där det fanns bollhav och sånt, där spenderade vi en del tid med.
Fina grabbar (och en tveksam min, hahaha)
Höghöjdsbanan som både jag och maken kör med grabbarna innan fick de gå själva denna gången. Det var på vippen att Lukas klarade det, men de var nöjda och stolta när de kom ner en halvtimme senare!

Konstaterade snabbt att Hansapark är rätt mycket mindre och lite sunkigare än dess södra like, och framförallt fanns det inte så mycket till Filip, men vi hade kul ändå! Bästa upplevelsen för min del var flykten från Novograd (berg och dalbana) och för de 3 stora pojkarna var det absolut Kärnan-tornet, en helt galen berg och dalbana som gick RAKT upp, överraskande nog även RAKT ner BAKÅT för att sen gå upp igen och avsluta rakt ner FRAMÅT och ut ur tornet… Lite skakiga var de allt alla 3 när de kom ut!

Allt som snurrar får maken åka med barnen….

På hemvägen fick alla springa av sig hos kusinerna i Skåne igen innan vi kom ända hem.

Nöjd med att mumsa på favoriten nyskördade ärtor!

Bäst den här semestern var att alla hade väldigt trevligt tillsammans och att de stora grabbarna var rätt nöjda med våra utflykter även då det inte var inriktade barnaktiviteter. Sen var det ju grymt skönt att alla var friska med, efter förra semestern…

Jobbigast var helt klart att hålla koll på Filip – han var superglad mesta delen av tiden men han bara försvinner! Då menar jag inte att vi tog blicken från honom en minut eller ens 20 sekunder, utan 2 räcker gott för att han ska känna på sig det och försvinna utom synhåll… Vi har hela tiden fått ha en vuxen som enbart passat på honom hela tiden – växelvis – så det har varit ganska hektiskt för oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s