Från semestervardag till jobbvardag

Gud vad lite jag har hunnit blogga den här semestern! Med hela familjen ledig så blir det inte mycket tid över för varken reflektion eller datorn. Därmed blir sommarinläggen mest en uppradning av saker vi gör – jag skriver ju den här bloggen mycket för att själv ha som dagbok, kanske inte så intressant för någon annan men ändå.

Långhårig som tusan har jag hunnit bli under sommaren med, längtar efter min klipptid i mitten av augusti! Har dock aldrig varit så blek som jag är efter den här semestern tror jag inte? Har inte hunnit sitta still i solen många minuter, nacken har klart mest färg eftersom man alltid springer runt o kollar var Filip är, eller grejar i tex trädgården.

I morgon börjar vi jobba igen, jag och maken, Filip ska till dagis och Lukas ska till fritids, medans Oliver kommer fortsätta sitt sommarlov ända till han börjar på Junedal i höst. Han och jag var för övrigt på stan och köpte saker till skolstarten häromdagen, block, pennor och mappar. Tycker sånt är så sjukt roligt, man blev ju pirrig i hela kroppen när man fick köpa nya fina grejor och skrev första gången i sina böcker och kalendrar!

I fredags tog vi en familjedag för att avsluta semestern lite, efter tips från en kompis blev det en heldag i Hjo på deras (gratis) bad där du har både uppvärmda bassänger (typ Attarpsbadet) och vätterstranden på en enda sammanhängande yta. Dessutom tog vi naturligtvis varsin jätteglass i Elins glasskiosk, kan minnas fel namn här, som ligger i hamnen precis vid badet. ALLA badade, barnen mest i polen såklart.

Den här lille ÄLSKAR att bada. Utomhus alltså, att bada eller duscha inne är pest och pina tydligen.

I går blev det årets kräftskiva – om det nu heter så fast man bara är två familjer – hos grannarna. Väldigt kul och även de flesta barnen mumsade och skalade kräftor. Tycker det är så himla kul när de är med och njuter av god mat med oss.

Förresten, båda barnen har ju tyvärr tröttnat lite på friidrotten, så den har vi avslutat nu. Men, kravet var att framförallt Oliver som inte längre rör sig lika mycket naturligt som Lukas, som fortfarande springer runt och leker mycket hela dagarna, skulle välja en annan aktivitet. Det har han haft lite svårt med, det ska ju gärna vara nåt han kan ta sig till och från själv om det kniper, och han gillar inte lagidrott. Men i går kom jag på att han kan ju faktiskt testa att hänga med på min crosscage, det gjorde han och tyckte det var jättekul, så nu är tanken att han ska köra det med mig två gånger i veckan i höst. Blir väldigt kul! Lite smidigt med när man inte behöver köra på andra tider och så med, utan kan köra ihop.

I dag blir det mest nödvändigheter, handla mat inför veckan och städa av lite efter semestern.

Lovar att komma med en liten uppdatering om köksträdgården inom kort med, har gjort någon slags utvärdering på vad som funkat och vad som inte funkat.

Grönt och lummig är det i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s