Dagens serie-tips

Serier är ju så sjukt bra, lagom långa när man väl fått i säng alla barn och inte orkar vara uppe så länge. Det finns ju fantastiska serier (alla säsonger utom den sista av GoT), det finns serier som är så bra att man mentalt måste orka med dem för att titta (Handmaids tale, har inte orkat börja kolla på senaste säsongen än för jag tycker den är psykiskt påfrestande och läskig på ett verkligt plan) och så finns det serier som är sådär lagom. Ni vet, bra men man MÅSTE inte se nästa avsnitt direkt, lite roligt och spännande men inte så det blir jobbigt. Perfekt avslappning en kväll med andra ord.

Vi har haft Elementary som en sån serie länge nu, med Jonny Lee Miller som Sherlock Holmes och Lucy Liu som Watson, men den serien avslutades ju nyligen. Mycket sevärd tycker jag! Efter den har vi haft ett litet vakuum och sug efter något lagom lättsamt och testade få en serie med ett par år på nacken, nämligen Lucifer.

Serien går ut på att han är djävulen som beslutat sig för att ta semester från sina bestyr i helvetet – som ägare av ett uteställe i LA. Lagom cheesy men funkar förvånansvärt bra tack vare Tom Ellis som får fram en grymt skön, sexig och rolig djävul! Alltså blir detta mitt tips om du är ute efter lite lagom lättsam underhållning en kväll när du är lite seg. Gud vilken bra införsäljning, men jag hoppas ni förstår hur jag menar…

Extra bra en helg som denna när man är sjuk och inte orkar med så mycket. För övrigt rätt bra timing (på ett sätt men inte ett annat) att jag ändå skulle vara ledig i morgon (med alla barnen…) eftersom skola och dagis är stängt. Hade i vilket fall inte kunnat gå och jobba.

Vilken är din bästa slö-serie?

2 reaktioner på ”Dagens serie-tips

  1. Håller med om både Lucifer och Elementary – bra serier! Annars har jag precis börjat kolla på The Americans, också lättsam och enkel att följa med i men väldigt underhållande och välgjord. Dessutom är varje avsnitt ”fristående” på så sätt att det är ett nytt uppdrag eller en ny händelse varje gång, det gör det också lättare att känna sig okej med att det ibland bara blir ett avsnitt man hinner med 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s