Tomater i april?!

Nu i helgen så byggde vi ihop vår lilla tomatpergola som ska ge stöd till kommande tomater via trådar som de kan fästas upp i. Det blev ju superfint!

Lite stökigt bakom just nu…

Så var jag tvungen att testa att sätta ut två olika tomatplantor??? JA. I april. I zon 4. Visserligen mot en varm södervägg men nätterna är ju det kinkiga.

Men eftersom det är rätt fullt i mitt uterum där de dessutom avhärdats rätt så rejält eftersom det oftast bara håller 2-4 grader varmare än utomhus, så tänkte jag att jag testar med två, så får vi väl se.

Och hörni, nu var ju inte natten jättekall, men de ser lika välmående ut som när jag satte ut dem! Inför kommande två nätter som ska bli kyligare har jag dock häftat ihop två ”mössor” till dem, oerhört sött…

Lite annat vi hann med i helgen var att så lite sommarblommor (Bukettgilia som ska dofta choklad) som bara behövde att ”jorden reder sig”. Allt täckt av markduk, fast mest för att inte hönorna ska krafsa upp fröerna… De stora landen har vi gjort en ”hönsavspärrning” för nu när det sås och sätts ut små, små plantor, annars har vi inget kvar. När de vuxit till sig så kan de gå fritt i trädgården igen!

Överlever mina tomater veckan så blir det kanske så att jag sätter ut dem allihop till nästa helg…

2 reaktioner på ”Tomater i april?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s